Dacia, afectată de scăderile masive ale piețelor auto din Europa

Dacia, afectată de scăderile masive ale piețelor auto din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 09:45

Înmatriculările Dacia din Europa au scăzut în luna august, pe fondul unei piețe auto în regiune în derivă, cu cauze deocamdată neclare. Din fericire, rezultatul Dacia este printre cele mai puțin grave, raportat la cele ale concurenței.

Dacia a înmatriculat în luna august 32.041 autoturisme, pe piețele din UE, respectiv 34.068, cu tot cu UK și țările EFTA, înregistrând astfel o scădere de aproximativ 11 procente, față de luna august 2023. Cifrele au drept cauză scăderile vânzărilor de autoturisme pe cele mai multe dintre piețele europene, inclusiv pe marile piețe Germania, Franța, Italia și Spania, unde Dacia are o cotă de piață foarte mare. Un rezultat și mai sever a înregistrat și Renault, cu -15,6%, ceea ce a dus la cifre negative pentru întreg grupul Renault.

Urmărește-ne și pe Google News

Celelalte mărci de volum au avut, însă, scăderi mult mai mari, în cele mai multe cazuri: VW a vânzut cu -18,8% mai puține mașini, Audi, cu -20,9%, Peugeot, -16,3%, Citroen a scăzut cu un procent foarte mare, - 43,2%, Opel, -19,2%, Fiat, de asemenea, scădere masivă, de -49,3%. Și mărcile asiatice au fost lovite de acest fenomen: Hyundai, -17,9%, Kia, -10,8%, Toyota, -6,1%, Nissan, -35,7%. Ford, o marcă cu producție în România, a înregistrat de asemenea un declin al înmatriculărilor de -20,8%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ULTIMA ORĂ Piața auto din UE a scăzut abrupt în august, pe fondul unui declin uriaș al mașinilor electrice CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto din UE a scăzut abrupt în august, pe fondul unui declin uriaș al mașinilor electrice

După primele opt luni ale anului, rezultatele sunt incerte, deoarece doar câteva mărci au creșteri solide față de anul trecut, cum ar fi Skoda (+10,8%), Citroen (+7,5%), Toyota (16,9%) sau Volvo (37,8%), în timp ce restul au scăderi mai mari sau mai mici, ori înreigstrează creșteri atât de mici încât pot fi considerate instabile. Așa se întâmplă cu Dacia, care are un volum vândut în acest an, în Europa, de 361.630 unități, dar cu o creștere care s-a diminuat la 2,8%.

Grupurile auto care sunt în acest moment pe minus sunt cele din Franța (Stellantis, cu -3,2%), Renault (-2,5% pentru marcă, -0,1% pentru grup), Hyundai (-4,3%), BMW (-0,3%), în timp ce VW Group, lider de piață, are o creștere de numai 1,6%, iar Toyota are un avans de 17,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
vanzari dacia
inmatriculari dacia
piata auto