Peste 965.000 de turiști nerezidenți au cheltuit în România 3 miliarde de lei în prima jumătate a anului

Peste 965.000 de turiști nerezidenți au cheltuit în România 3 miliarde de lei în prima jumătate a anului
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:53

Peste 965.000 de turiști nerezidenți s-au cazat în România în primul semestru al acestui an, iar cheltuielile totale ale acestora au însumat 3 miliarde de lei, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Astfel, un turist nerezident a cheltuit, în medie, 3100 de lei în România în prima jumătate a anului acesta, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO One United aduce în România un jucător-cheie în sectorul ospitalității. Brand care gestionează unele dintre cele mai renumite locații de dining și entertainment din Paris și din lume CITEȘTE ȘI FOTO One United aduce în România un jucător-cheie în sectorul ospitalității. Brand care gestionează unele dintre cele mai renumite locații de dining și entertainment din Paris și din lume
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Călătoriile pentru afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 55,7% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în perioada ianuarie - iunie, cheltuielile acestora reprezentând 58,6% din totalul cheltuielilor.

Peste 44% dintre turiștii nerezidenți au sosit în România în scop particular, cheltuielile acestora reprezentând 41,4% din totalul cheltuielilor.

Din totalul nerezidenților sosiți în România în semestrul I 2024, 37,9% și-au organizat sejurul printr-o agenție de turism, 35,7% și-au organizat sejurul pe cont propriu, 18% au optat pentru alte modalități de organizare a călătoriei (de exemplu, prin sindicate), în timp ce 8,4% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România în semestrul I a fost avionul, folosit de 79,2% din numărul total de turiști, în timp ce 13,8% au utilizat autoturisme proprii, 5,7% autocare și autobuze, 0,7% ambarcațiuni fluviale, respectiv trenul și alte mijloace de transport (autoturisme închiriate, motociclete etc.) cu câte 0,3% fiecare.

În trimestrul doi, numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 586.300 iar cheltuielile acestora au însumat 1,85 miliarde de lei (în medie 3156,9 lei/persoană).

Un român preia conducerea operațiunilor Coca-Cola în Egipt CITEȘTE ȘI Un român preia conducerea operațiunilor Coca-Cola în Egipt

Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul II 2024, 53,6% au călătorit în scop de afaceri, cheltuielile acestora reprezentând 57,2% din totalul cheltuielilor. Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în trimestrul II, ponderea principală o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52%), urmată de cheltuielile în restaurante și baruri (16,9%) și de cheltuielile pentru cumpărături (14%).

Turiștii care au călători în scop particular au reprezentat 46,4% din total, cheltuielile acestora reprezentând 42,8% din totalul cheltuielilor. Cheltuielile pentru cazare au reprezentat 43,6% din totalul cheltuielilor, urmate de cheltuielile pentru cumpărături (15,3%) și de cheltuielile în restaurante și baruri (15,1%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
romania