Sondaj online între membrii unei platforme a angajaților: Circa 20% au primit salarii mai mici în luna ianuarie, după transferul contribuțiilor

Sondaj online între membrii unei platforme a angajaților: Circa 20% au primit salarii mai mici în luna ianuarie, după transferul contribuțiilor
scris 27 feb 2018

Circa 20% dintre participanții la un sondaj online afirmă că au primit un salariu mai mic după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, deoarece salariul brut fie nu le-a fost majorat, fie majorarea a fost insuficientă, iar alți aproape 25% au primit bonusuri. 

Rezultatele au fost centralizate în urma unui sondaj online derulat printre membrii platformei undelucram.ro, la care au participat 1.048 persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

În urma întrebărilor primite, 20,55% dintre participanții la sondaj au declarat că au primit un salariu mai mic din cauza faptului că salariul brut fie nu a fost majorat, fie majorarea a fost insuficientă.

Facebook va plăti 35 de milioane pentru închiderea unui litigiu legat de oferta sa publică inițială din 2012 CITEȘTE ȘI Facebook va plăti 35 de milioane pentru închiderea unui litigiu legat de oferta sa publică inițială din 2012

Pe de altă parte, 79,45% dintre respondenți spun că nu au avut de suferit, deoarece fie au semnat un act adițional de modificare a salariului brut, fie au primit bonusuri. 24,49% dintre participanții la sondaj spun, astfel, că au primit  bonusuri.  

Evoluția salariului net pe industrii
 
În industria IT&C, pe baza acestui sondaj, creșterea pentru menținerea salariului net la nivelul lunii decembrie 2017 a fost efectuată în majoritatea cazurilor prin acordarea de bonusuri (35,9%). Creșterea prin act adițional a salariului brut a fost aplicată în cazul a 32,05% dintre angajați, în timp ce 21,79% au primit salarii mai mici pentru luna ianuarie.
 
În comerț, 77,39% dintre angajați nu au pierdut bani ca urmare a modificărilor legislative, fie prin act adițional, fie prin acordarea de bonusuri. Numărul celor care au încasat mai puțini bani este însă mai mare decât în IT, respectiv 22,61%.
 
Băncile și instituțiile financiare au suportat la rândul lor creșterea salariului brut în cazul a 83,57% dintre respondenți. Doar 13,72% au încasat mai puțini bani.
 
În producție a fost păstrată aceeași linie ca și în cazul celorlalte industrii, angajații din acest domeniu simțind o ușoară creștere a salariului în cazul a 80,01% dintre respondenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
taxe
revolutie fiscala