Piața românească de servicii de salarizare poate crește cu 25% în acest an, până la 35 milioane euro

Piața românească de servicii de salarizare poate crește cu 25% în acest an, până la 35 milioane euro
scris 23 ian 2019

Piața românească de servicii de salarizare ar putea ajunge anul acesta la 35 de milioane de euro, în creștere cu 25% comparativ cu 2018, în condițiile în care companiile sunt într-o cursă de optimizare a costurilor, a anunțat, miercuri, la solicitarea News.ro, compania de calcul salarial și administrare de personal Paylex.

Un partener al Paylex, Cătălin Naftan, a arătat că firmele se află, în prezent, într-o adevărată cursă de optimizare a costurilor.

Urmărește-ne și pe Google News

”Companiile sunt astăzi într-o adevărată cursă de optimizare a costurilor, iar în 2018 am asistat la un avânt considerabil al angajărilor. Acestea vor fi motoarele pieței de profil în 2019. Este o perioadă bună pentru piața de payroll și pentru că tot mai multe companii doresc să se protejeze de modificările legislative frecvente și de fluctuația de personal din departamentul de HR apelând la un furnizor extern pentru aceste servicii”, a spus Cătălin Naftan.

Economiștii șefi ai celor mai mari bănci avertizează statul că după noile taxe vor fi cumpărate mai puține titluri de stat și va putea ajunge să se împrumute cu costuri de peste 6% pe scadențe medii-lungi, cu riscul necesității unui acord de finanțare int CITEȘTE ȘI Economiștii șefi ai celor mai mari bănci avertizează statul că după noile taxe vor fi cumpărate mai puține titluri de stat și va putea ajunge să se împrumute cu costuri de peste 6% pe scadențe medii-lungi, cu riscul necesității unui acord de finanțare int

Numai în luna ianuarie, volumul de muncă în companiile de payroll a crescut cu 20% față de luna anterioară, ca urmare a modificărilor legislative privind modificarea salariului minim apărute în decembrie 2018, potrivit companiei. Astfel, cele mai multe modificări au fost operate pentru companiile din construcții și producție, care au mulți angajați la nivelul salariului minim.

”Companiile care apelează la externalizarea serviciilor de salarizare plătesc aceleași abonamente lunare la firme de profil, costurile fiind stabilite prin contracte ce se bazează pe o anumită predictibilitate legislativă”, se arată în comunicat.

Companiile achită lunar, în medie, 5 euro/angajat pentru un contract cu o firmă de salarizare, valoarea facturilor lunare fiind influențată de numărul de angajați ai companiei-client, de fluctuația de personal din domeniu (mai mare în domenii precum retail, producție etc.), dar și de tipul de servicii accesate, potrivit companiei.

Reprezentanții Paylex consideră că, prin externalizarea serviciilor de payroll, firmele reușesc însă să își reducă în medie cu 40% volumul de muncă în departamentele proprii de profil.

EXCLUSIV Fiscul va iniția dizolvarea tuturor firmelor cu activ net mai mic de jumătate din capitalul social. Finanțele vor redacta anual o listă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiscul va iniția dizolvarea tuturor firmelor cu activ net mai mic de jumătate din capitalul social. Finanțele vor redacta anual o listă

Totodată, deși este prematur de anticipat o scădere a ritmului angajărilor în perioada următoare, reprezentanții Paylex susțin că, pe termen mediu, va exista o stagnare a angajărilor.

”Companiile din domenii precum construcțiile, producția – din diverse industrii –, energie și banking vor avea, de altfel, cel mai mult de suferit de pe urma ultimelor modificări legislative privind salariul minim și a «taxei pe lăcomie»”, a mai precizat Naftan.

Paylex activează pe piața de profil de 11 ani, fiind o companie 100% românească. Printre cei mai importanți clienți se numără Daimler, General Electric, Schindler sau Legrand.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarizare
firme
angajati