Nicoleta Cîrciumaru, numită vicepreședinte al ANAF la începutul lunii mai, a apărut în discuție ca variantă a liderilor politici pentru preluarea postului de președinte al instituției, după ce șeful ANAF, Lucian Heiuș, și-a anunțat demisia, au declarat surse apropiate situației pentru Profit.ro. Colectarea de venituri la bugetul statului, principala resonsabilitate a ANAF, a înregistrat o rămânere în urmă substanțială în primele cinci luni ale acestui an, cu 8,9 miliarde de lei mai puțin față de programul stabilit de către Guvern. Situația colectării la ANAF este una dificilă, iar presiunea politică foarte mare, astfel că postul de președinte este mai puțin atractiv.
Cîrciumaru, care asigură și conducerea interimară a instituției odată cu demisia lui Heiuș, este favorită pentru o perioadă de "tranziție", au afirmat persoane apropiate situației.
Schimbările de la ANAF vin în contextul discuțiilor dintre PNL și PSD privind rotativa guvernamentală. PSD a transmis că postul de președinte al ANAF ar trebui să îi revină.
CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO ANAF scoate pentru a doua oară la licitație un avion al lui Ovidiu Tender. Care este prețul de pornireProfit.ro a anunțat la mijlocul lunii mai că Mihai Diaconu, în prezent secretar de stat în Ministerul Finanțelor din partea PSD, ar urma să preia conducerea ANAF.
Cîrciumaru este considerată ca un om de colectare, motiv pentru care a și fost numită la ANAF ca vicepreședinte responsabil de acest sector. De asemenea, nu are o afiliere politică clară, ceea ce face mai ușoară obținerea susținerii din partea principalelor partide din coaliție.