Ministrul Finanțelor, după o discuție cu ANAF - 2025 este un an al solidarității, statul trebuie să exercite un control riguros al cheltuielilor publice

Ministrul Finanțelor, după o discuție cu ANAF - 2025 este un an al solidarității, statul trebuie să exercite un control riguros al cheltuielilor publice

Inquam Photos

scris luni, 20:09

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a anunțat că a analizat împreună cu conducerea ANAF modalitatea în care a atins un procent de realizare a obiectivelor de încasare de 98,9%, aducâd în plus 71 miliarde de lei față de încasările din 2023 și a început identificarea măsurilor prin care Direcția Antifraudă și Autoritatea Vamală pot crește eficiența activităților de descurajare a evaziunii fiscale. Ministrul arată că anul acesta este un an al solidarității, în care statul trebuie să exercite un control riguros al cheltuielilor publice.

”Deși e zi liberă, bugetul nu poate aștepta. Astăzi am avut mai multe intâlniri în care am discutat despre perspectivele macroeconomice pentru 2025, cu partenerii Ministerului Finanțelor”, anunță ministrul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Strategul economic al PSD, Socol: \ CITEȘTE ȘI Strategul economic al PSD, Socol: "It's the economy, stupid!”. Că mâine dimineață un euro este tot 4,97 lei și nu 5,5 lei se datorează unor oameni care au lucrat asiduu în ultima perioadă

Tanczos Barna arată că, împreună cu conducerea ANAF, a analizat modalitatea în care a atins un procent de realizare a obiectivelor de încasare de 98,9%, aducâd în plus 71 miliarde de lei față de încasările din 2023.

”Am început identificarea măsurilor prin care Direcția Antifraudă, respectiv Autoritatea Vamală pot crește eficiența activităților de descurajare a evaziunii fiscale”, spune ministrul.

Tanczos Barna mai afirmă că anul acesta va fi anul solidarității, anul în care statul trebuie să exercite un control riguros al cheltuielilor publice.

Ce creșteri de taxe urmează? Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru venituri suplimentare de 26,2 miliarde lei, dar cele din ordonanța trenuleț aduc abia un sfert. Ce mai apare pe lista discutată cu Banca Mondială și Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Ce creșteri de taxe urmează? Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru venituri suplimentare de 26,2 miliarde lei, dar cele din ordonanța trenuleț aduc abia un sfert. Ce mai apare pe lista discutată cu Banca Mondială și Comisia Europeană

”Reformele implementate de Guvern vor duce la crearea unui stat mai suplu, în slujba cetățeanului, un stat care este în același timp un partener corect al antreprenorilor. Trebuie să continuăm măsurile de susținere a economiei, să menținem nivelul investițiilor și să protejăm cetățenii de creșterea prețurilor”, mai spune Tanczos Barna. 

viewscnt
Afla mai multe despre
barna
anaf