Mesaj neoficial de la Finanțe și ANAF pentru Declarația 600 – Mai așteptați cu depunerea!

Mesaj neoficial de la Finanțe și ANAF pentru Declarația 600 – Mai așteptați cu depunerea!
scris 25 ian 2018

Persoanele care trebuie să completeze Declarația 600 până la 31 ianuarie, în baza legislației în vigoare în prezent, ar trebui, logic, să amâne depunerea formularului la Fisc, întrucât termenul de depunere urmează să fie prelungit și ar putea să fie operate și alte modificări, transmit neoficial reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ANAF.

Termenul limită de depunere pentru Declarația 600 este stabilit în prezent la 31 ianuarie, dar urmează să fie prelungit de Guvern cel puțin până la 1 martie. Ministerul Finanțelor a publicat deja proiectul de ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de la 31 ianuarie la 1 martie.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a prezentat, marți, în discuții desfășurate la o comisie din Senat, mai multe modificări analizate de minister pentru Declarația 600 și obligațiile fiscale ale celor care o depun. Unele dintre acestea sunt de substanță și ar introduce schimbări inclusiv în privința celor care trebuie să depună declarația.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Mobilizarea de la Finanțe survine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat problemele legate de Declarația 600 și i-a cerut ministrului de resort schimbări semnificative, fiind posibilă chiar renunțarea la formular.

Declarația 600 poate fi depusă și prin SPV CITEȘTE ȘI Declarația 600 poate fi depusă și prin SPV

Chiar și în eventualitatea în care ordonanța de amânare a termenului ar intra în vigoare cu 1-2 zile întârziere față de 31 ianuarie, este puțin probabil ca cei care nu au depus documentul să aibă probleme, având în vedere că prorogarea datei limită de depunere este asumată public de liderul PSD și de ministrul Finanțelor. Cei care depun Declarația în forma actuală s-ar putea găsi în situația de a redepune formularul în cazul unor modificări. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, pentru cei care au depus deja formularul, vor fi introduse măsuri tranzitorii, dar acestea depind, evident, de modificările care vor fi aduse Declarației.

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat că doar 8.400 de contribuabili au depus la administrațiile fiscale Declarația 600 și a precizat că nu au fost încă formulate decizii de impunere pentru acești contribuabili. Potrivit autorităților fiscale, circa 208.000 de contribuabili care au obținut venituri din alte surse decât salarii ar trebui să depună Declarația 600.

Mișa, despre modernizarea ANAF: Până în prezent, s-au cheltuit 60 milioane lei doar pentru consultanță CITEȘTE ȘI Mișa, despre modernizarea ANAF: Până în prezent, s-au cheltuit 60 milioane lei doar pentru consultanță

Ministrul Ionuț Mișa a declarat, în comisia din Senat, că Finanțele analizează o serie de modificări ample privind Declarația 600 și obligațiile persoanelor care obțin veniturile vizate de acest formular, printre care plata la veniturile estimate de contribuabil pe anul acesta și nu în funcție de cele de anul trecut, introducerea regularizării și a stopajului la sursă în cazurile în care se poate face acest lucru, dar și exceptarea unor venituri de la asigurarea de sănătate pentru cei care au și calitatea de angajați.

Formularul trebuie depus, potrivit actualelor prevederi, de persoanele care, în anul fiscal precedent, au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiții sau din alte surse. Declarația poate fi depusă online, cu certificat digital, sau prin Spațiul Privat Virtual.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratia 600
anaf
fisc
ministerul finantelor
formularul 600
d600