Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, după ședința conducerii PSD, că există o discuție privind dubla impozitare, el precizând că este ferm convins că în coaliție se va ajunge la o ”concluzie corectă pentru români”. ”Dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuiește altă taxă”, a mai spus Ciolacu.
Întrebat dacă PSD va renunța la taxa pe solidaritate aplicată marilor companii, Marcel Ciolacu a afirmat că este o discuție ”în ceea ce privește dubla impozitare”, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Sunt ferm convins că vom ajunge la concluzie corectă pentru români”, a spus el.
Despre introducerea unort taxe noi, în 2022, Ciolacu a spus: ”Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuiește altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plătește impozit pe profit 15%. Vă rog să luați legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate, să vedeți companiile similare companiei românești Dedeman, cât plătesc impozit pe profit, în România”.
Despre țina de deficit asumată, de 5,84% din PIB, Ciolacu a afirmat că el nu și-a sumat nimic.
”Nu v-am spus că va fi mai mare de 5,84. În primul rând eu știu că Guvernul României, indiferent cine a fost prim-ministru, și-a asumat un deficit, anul viitor, de 6,2, nu 5,84. Indiferent cine se schimbă la guvernare ar trebui să ne asumăm și să fim responsabili și să arătăm că, indiferent cine va fi prim-ministru, ne asumăm lucrurile”, a afirmat el.
Ciolacu a fost întrebat și de ajutorul dat pensionarilor, în luna ianuarie, ca ajutor, el precizând că este parte din bugetul de stat.
Președintele PNL Florin Cîțu afirma, săptămâna trecută, că nu este de acord cu introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, pentru că există deja o directivă care va crește impozitarea companiilor, în toată lumea, la 15%, care va fi din 2023.
”Să știți că aceste companii pe care noi vrem astăzi să ale penalizăm prin această taxă, au plătit și în avans să avem bani la buget, când economia a fost închisă. (..) Eu cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înțeles de ce, care este destinația acestor sume. Aștept în continuare explicații, vedem și discutăm cu mediul de afaceri”, declara Cîțu.