Guvernul intenționează să introducă stimulente fiscale pentru companiile care investesc în educație, pe lângă decizia de a acorda avantaje firmelor care investesc în cercetare-dezvoltare, în condițile în care o astfel de măsură, aplicată în urmă cu 15 ani în sectorul IT, s-a dovedit eficientă, a declarat, luni, ministrul Economiei, vicepremierul Costin Borc.
Profit.ro a anunțat, la finele anului trecut, că cercetătorii și cadrele didactice universitare care lucrează în institute, universități sau societății comerciale din domeniul inovării și cercetării aplicate nu vor mai plăti impozitul pe venit, dacă un proiect de lege inițiat în acest sens, pentru stimularea marilor companii în vederea dezvoltării unor noi centre de cercetare, va fi aprobat în Parlament.
"Vrem să stabilim stimulente fiscale pentru ca noi companii să investească în educație. Când vorbim despre deduceri fiscale, nu vreau să vorbesc că în celelalte guverne în termeni populiști (...) Sunt măsuri care s-au luat acum 15 ani în IT", a afirmat Borc, citat de news.ro.
În prezent, angajații care creează programe pentru calculator sunt scutitți de impozit pe venit.
28 noiembrie - Profit Financial.forum