Guvernul a aprobat ordonanța care permite regularizarea cheltuielilor firmelor cu facilitatea pentru educație timpurie, acordată de unii angajatori în perioada noiembrie 2020 – martie 2021

Guvernul a aprobat ordonanța care permite regularizarea cheltuielilor firmelor cu facilitatea pentru educație timpurie, acordată de unii angajatori în perioada noiembrie 2020 – martie 2021
scris 21 apr 2021

Firmele care au acordat până la finele lunii martie facilitatea fiscală pentru educația timpurie, care permitea angajatorilor să deducă din impozit, în limita a 1.500 de lei pe lună per copil, cheltuieli cu educația timpurie (creșă/grădiniță) a copiilor angajaților, vor putea deduce sumele acordate, în cazul în care impozitul pe profit nu este suficient, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate, prevede o ordonanță de urgență adoptată astăzi de Guvern.

Ordonanța era așetepată și de ANAF, care a pus pe site un proiect pentru o nouă declarație fiscală care să permită firmelor să își regularizeze aceste cheltuieli. Declarația va avea ca termen de depunere data de 26 aprilie (întrucât 25 este duminică).

Urmărește-ne și pe Google News

Facilitatea a fost introdusă prin lege anul trecut și a fost disponibilă în intervalul noiembrie 2020 – martie 2021. Guvernul a suspendat aplicarea acesteia în perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2021.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Se propune instituirea unei declarații de regularizare pentru scăderea sumei reprezentând cheltuieli cu educația timpurie care depășește impozitul pe profit datorat, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate. Modelul, conținutul și modalitatea de depunere și gestionare a declarației de regularizare se aprobă prin ordin al președintelui ANAF. Termenele de depunere a acestei declarații se stabilesc prin raportare la termenele de declarare a impozitului pe profit, potrivit art. 41 și 42 din Legea nr. 227/2015", prevede proiectul pus în dezbatere publică și aprobat acum de Ministerul Finanțelor.

Suma care depășește impozitul pe profit datorat urmează să se scadă, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate, cu data scadenței acestora, declarate în Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în decontul de TVA, respectiv în declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, care au același termen de depunere cu cel al declarației prin care s-a efectuat scăderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat.

viewscnt
Afla mai multe despre
facilitate fiscala
cresa
gradinita
angajati