Finanțele pun Antifrauda să monitorizeze companiile din energie, cu scopul de a menține un mediu concurențial corespunzător. Vîlceanu: Nu sunt indicii de evaziune

Finanțele pun Antifrauda să monitorizeze companiile din energie, cu scopul de a menține un mediu concurențial corespunzător. Vîlceanu: Nu sunt indicii de evaziune
scris 22 oct 2021

ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, va desfășura acțiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniul energetic, a anunțat Ministerul Finanțelor. Autoritățile nu au indicii privind posibile acțiuni de fraudă fiscală la companiile din domeniu, iar acțiunile Antifraudei au ca scop strângerea de informații pe care le va furniza și altor instituții, cu scopul menținerii unui mediu concurențial corespunzător, a declarat, contactat de Profit.ro, ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu.

Antifrauda și ANAF au competențe în privința concurenței doar prin asigurarea unui mediu fiscal corect, în care toate companiile își achită taxele conform legii, iar anunțul ministerului privind aceste acțiuni este unul neobișnuit. Autoritatea responsabilă de controlul concurenței este Consiliul Concurenței. 

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul Finanțelor a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pieței în domeniul energiei, în contextul îngrijorărilor legate de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale și al anunțului Comisiei Europene, acela de a avea un set de măsuri și opțiuni pentru a răspunde la șocul creșterii prețurilor, a anunțat ministerul printr-un comunicat.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

În acest sens, ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, va desfășura acțiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu. Acțiunile vizează menținerea unui mediu concurențial corespunzător și vor completa demersurile instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Contactat de Profit.ro, ministrul Finanțelor a declarat că nu sunt indicii de evaziune la companiile din energie, iar Antifrauda va colecta informații.

"Este o campanie de monitorizare în care Antifrauda va strânge informații, iar la final, în funcție și de ce găsește, va furniza aceste informații către Consiliul Concurenței sau alte instituții cu atribuții", a declarat, contactat de Profit.ro, ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ministerul finantelor
antifrauda
energie
companii