ANAF a inițiat o operațiune de inspecție fiscală la compania City Insurance, indică un document oficial analizat de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, pe 17 septembrie, retragerea autorizației de funcționare și a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societății. La circa o săptămână de la momentul respectiv, premierul Florin Cîțu a anunțat că a cerut să i se comunice ce controale au derulat ASF și ANAF la City în ultimii ani.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză.
Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI
ASF este instituția care are competențe în ce privește reglementarea funcționării companiilor de asigurare, așa cum BNR este responsabilă de supravegherea sectorului bancar, în timp ce ANAF verifică în inspecții respectarea obligațiilor fiscale, adică modul în care societatea plătește, adecvat sau nu, taxe și impozite.
În cadrul ANAF, City Insurance este administrată de către Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), structură care se ocupă de companiile mari din România.
ANAF a derulat anterior, în baza analizei de risc, un număr de trei acțiuni de inspecție fiscală, la societatea City Insurance, care au vizat verificarea următoarelor obligatii fiscale:
CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic- impozitul pe profit;
- impozitul pe veniturile provenind din serviciile prestate în România și în afara României de persoane nerezidente;
- impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți persoane fizice;
- impozitul aferent veniturilor obținute din România de nerezidenți persoane juridice;
- impozitul pe veniturile obținute din România de persoane nerezidente provenite din comisioane.
În urma controalelor efectuate, au fost stabilite obligații suplimentare in sarcina societății, constând in diferențe de impozit pe profit, precum și de impozit pe veniturile persoanelor nerezidente, potrivit documentului citat, care nu precizează, însă, suma.
În acest context, Guvernul a adoptat un proiect de act normativ pentru modificarea legislației privind Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), printre acestea fiind și majorarea cuantumului plafonului de garantare de la 450.000 lei la 500.000 lei, reglementări în ce privește competențele Fondului și modificarea definiției plafonului de garantare.
Premierul Cîțu a anunțat, la momentul respectiv, că a cerut să i se prezinte ce controale au desfășurat în ultimii ani ASF și ANAF la City Insurance.
CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase"În ședința de guvern am cerut mai multe anchete, pentru că această companie a fost auditată atâția ani de zile, mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuși o companie care avea o cotă importantă de piață. Aș vrea să ne uităm în urmă să vedem ce a făcut reglementatorul ASF în ultimii ani de zile, aș vrea să văd aceste rapoarte și ar fi bine ca ASF să le prezinte public pentru ultimii ani de zile. Aș vrea și am discutat și cu ministrul Finanțelor să vedem și ANAF ce controale a avut în utlimii ani și ce rezultate", a declarat Cîțu.
Guvernul Cîțu a fost demis în octombrie prin moțiune de cenzură, însă un nou guvern nu a fost instalat încă.