Finanțele exclud bonurile de masă de la stabilirea plafonului lunar de 4.000 de lei pentru acordarea celor 300 de lei neimpozabili

Finanțele exclud bonurile de masă de la stabilirea plafonului lunar de 4.000 de lei pentru acordarea celor 300 de lei neimpozabili
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 14:23

Bonurile de masă nu vor fi luate în calcul la stabilirea plafonului lunar de 4.000 de lei pentru acordarea sumei de 300 de lei neimpozabili, prevede o modificare legislativă pregătită la nivelul Ministerului Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Modificarea, transmisă Profit.ro de către MF, rezolvă problema angajaților care cumulând noul salariul minim și bonurile de masă, ar fi depășit plafonul pentru acordarea celor 300 de lei neimpozabili.

Modificarea legislativă pregătită de către Ministerul Finanțelor, transmisă Profit.ro:

"Începând cu veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii iulie 2024, în venitul brut astfel cum este definit la art. 76 alin. (1) - (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, care se ia în calcul la stabilirea plafonului lunar de 4.000 lei inclusiv, prevăzut la  art. LXXIII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, nu se include contravaloarea tichetelor de masă, respectiv indemnizația de hrană, după caz, acordate potrivit legii, pentru perioada iulie-decembrie 2024."

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu minim
ministerul finanțelor