Ministerul Finanțelor a luat decizia de a trece la un sistem de lucru adaptat agravării pandemiei de coronavirus, urmând "să se asigure prezența efectivă în sediile ministerului a aproximativ o treime din personal", în timp ce restul angajaților vor fi trimiși în telemuncă. O decizie similară a luat și ANAF, care a dispus, însă ca 30% din personal să treacă în telemuncă, iar restul să își desfășoare activitatea în birou sau pe teren.
De ce este important: Pe măsură ce perspectivele situației pandemiei de coronavirus se agravează, tot mai multe instituții ale statului trec din nou în regim de telemuncă cu o parte a angajaților, pe baza planurilor aplicate deja anul trecut și în prima parte a acestui an. Aceste regimuri speciale de muncă ar trebui să aibă un impact cât mai redus asupra activității, însă efecte există, mai ales în cazul celor care lucrează și cu publicul.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Conducătorii structurilor din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor dispun munca la domiciliu, fără perturbarea activității structurii, astfel încât să se asigure prezența efectivă în sediile ministerului a aproximativ o treime din personal, prin rotație, luând în considerare următoarele:
- asigurarea continuității activității
- specificul activității să permită îndeplinirea atribuțiilor de serviciu la domiciliu,
- existența suportului logistic necesar desfășurării activității la domiciliu
În situații temeinic justificate, care necesită prezența efectivă a personalului la locul de muncă pe perioade de timp determinate, conducătorii structurilor pot depăși limita de cel mult o treime din personal după informarea secretarului general al Ministerului Finanțelor", indică un document văzut de Profit.ro.