Directorul Teamnet International, B.P., și administratorul Asesoft International, C.A., plasați sub control judiciar în februarie anul trecut într-un dosar în care sunt inculpați alături de Sebastian Ghiță au obținut în instanță revocarea definitivă a măsurii preventive.
Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, în două dosare diferite, revocarea defintiivă a măsurii controlului judiciar luată în februarie anul trecut față de directorul Teamnet International, B.P., și administratorul Asesoft International, C.A., cercetați pentru infracțiuni de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat într-un dosar care îl vizează și pe fostul deputat Sebastian Ghiță. În acest dosar, Ghiță este suspectat de patru infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de spălare a banilor și de constituire de grup infracțional organizat, scrie News.ro.
Potrivit datelor furnizate de procurori în februarie 2017, dată la care cei trei au fost puși sub urmărire penală în acest dosar, Sebastian Ghiță este acuzat că a cerut peste cinci milioane de lei unor firme IT pentru contracte ai căror beneficiari au fost, între alții, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica.
CITEȘTE ȘI CETA a contribuit anul trecut la dublarea exporturilor românești în Canada. Care sunt principalele avantaje pentru companiile româneștiEste vorba despre al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiță, în care procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A., a pretins și primit de la reprezentanții celor două societăți sume de ban pentru a determina factori decizionali ai unor instituții și autorități publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de către Ghiță. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziție de programe informatice finanțate din fonduri publice, dar și din fonduri europene, încheiate între anii 2007 și 2015 de către mai multe societăți comerciale cu profil de activitate în domeniul IT și de asocierea dintre acestea și societățile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A.