Ciolacu, întrebat de măsurile propuse de Boloș: Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite!

Ciolacu, întrebat de măsurile propuse de Boloș: Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite!
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Întrebat ce părere are despre recentele măsuri fiscale propuse de ministrul Finanțelor, precum limitarea operațiunilor cu numerar ale celor executați pentru datorii către stat, premierul Ciolacu a reiterat faptul că orice măsură trebuie discutată cu mediul de afaceri și convenită în Coaliție, pentru a fi adoptată de către Guvern. ”Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite”, a adăugat în context Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a declarat că, din punctul său de vedere, până acum marea problemă a oricărui guvern a fost că nu exista transparență.

Urmărește-ne și pe Google News

”În acest moment există transparență. Normal că această transpareță creează și breaking news-uri”, a afirmat Marcel Ciolacu, care a precizat însă că Guvernul nu va mai nicio măsură până nu sunt înhise discuțiile cu mediul de afaceri, iar apoi este luată și decizia în coaliție.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcții UPDATE Ciolacu, supărat pe colegii care nu se consultă cu el înainte CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcții UPDATE Ciolacu, supărat pe colegii care nu se consultă cu el înainte

”În ce privește plafoanele... și toate... Nu știu dacă mai e acea emisiune celebră cu ”copiii spun lucruri trăsnite”. Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăinite”, a declarat prim-ministrul Ciolacu.

Operațiunile zilnice cu numerar ale debitorilor executați pentru datorii către bugetul statului vor fi limitate mai strict pentru debitorii în cazul cărora ANAF a inițiat proceduri de executare, prevede un proiect de ordonanță pregătit de Ministerul Finanțelor și analizat de Profit.ro. În practică, debitorii executați pentru datorii la buget folosesc la maxim plățile în numerar pentru a evita sistemul bancar unde au poprire de la ANAF, arată Finanțele.

Totodată, un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală prevede obligativitatea solicitării prezentării la notar a certificatelor de atestare fiscală, ori de câte ori are loc un transfer al dreptului de proprietate asupra unor bunuri reprezentând clădiri și terenuri, atât de către proprietarul bunului, cât și de către persoana căreia i se transferă dreptul de proprietate. Scopul acestei schimbări legislative nu este blocarea vânzării, ci să îi motiveze pe cei care vor să facă tranzacții de acest tip, care de obicei implică sume mari de bani, să își plătească datoriile către ANAF. Transferul dreptului de proprietate este în prezent condiționat doar de achitarea datoriilor către direcțiile locale de taxe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
boloș
măsuri
fiscale
plafoane
limitare
numerar
executare
datorii
lucruri trăsnite
ministru
finanțe