ANAF a lansat procedurile pentru achiziția a 40 de mașini noi, destinate parcului auto al instituției. Instituția are un parc auto destul de numeros, dar multe dintre mașini sunt destul de vechi. Acum, valoarea totală a contractului ar ajunge la 2,6 milioane lei fără TVA (3,1 milioane lei cu TVA), însă ANAF urmează să înlocuiască, în acest proces de achiziție, 40 de mașini uzate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto, ceea ce îi va permite să acceseze finanțări nerambursabile din Fondul de Mediu de până la 9.000 de lei pe mașină. Aceste sume ar urma să se scadă din prețul final.
VEZI AICI FOTO PRIMELE MAȘINI ELECTRICE CUMPĂRATE DE ANAF
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuriPotrivit analizei Profit.ro, mașinile de pe piață care se încadrează în intervalul de preț și specificațiile tehnice prevăzute sunt Dacia Jogger, pentru vehiculele cu 7 locuri, și Dacia Duster, pentru vehiculele cu 5 locuri. În plus, Dacia este în prezent singurul producător de pe piața românească cu propulsia duală benzină/GPL oferită standard, pe versiunile ECO-G.
Separat de achiziția acestor mașini noi, ANAF pune la dispoziția altor instituții de stat opt mașini funcționale de care nu mai are nevoie. Cea mai veche dintre acestea este, însă, din anul 2000, iar cea mai nouă, din 2012.
Contractul de achiziție de mașini noi pregătit de ANAF se împarte astfel:
- 12 autoturisme cu 7 locuri - valoare estimată fără TVA de 885.284 lei
- 28 autoturisme cu 5 locuri - valoare estimată fără TVA de 1,71 milioane lei.
"În prezent, în parcul comun al ANAF nu există suficiente mijloace de transport pentru acoperirea tuturor necesităților operative ale instituției, în vederea rezolvării cu operativitate a solicitărilor de deplasare, cu costuri minime, atât ale salariaților în interes de serviciu, care desfășoară activități de control cu privire la respectarea actelor normative din domeniul fiscal și vamal în scopul prevenirii, descoperirii și combaterii oricăror acte și fapte interzise de lege și participă, în colaborare cu organele de specialitate ale altor ministere și instituții specializate, la acțiuni de depistare și combatere a activităților care generează fenomene de evaziune și fraudă fiscală, cât și între structurile instituției care funcționează în diverse locații amplasate atât în București cât și în țară. Totodată, în patrimoniul instituției există mai multe autoturisme destul de vechi, uzate atât din punct de vedere tehnic cât și moral, pentru care costurile de reparație sunt foarte ridicate", potrivit ANAF.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bunePrin achiziționarea de autoturisme noi prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020 - 2024, vor fi înlocuite 40 autovehicule uzate din patrimoniul instituției, pentru care se vor primi finanțări nerambursabile susținute din Fondul pentru mediu, astfel:
- 6.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat;
- 1.500 lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;
- 1.500 lei pentru autovehiculul nou, echipat cu motorizare GPL/GNC.
Valoarea totală a celor 40 prime de casare precum și a ecobonusurilor va fi scăzută din prețul total de achiziție al celor 40 autoturisme noi, achiziționate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020 - 2024.
ANAF dă altor instituții opt mașini. Funcționale
Totodată, ANAF a anunțat că pune la dispoziția altor instituții ale statului, fără plată, următoarele autovehicule, întrucât nu mai sunt necesare instituției. Toate sunt în stare de funcționare.