ANAF atrage atenția - În decembrie, termenul limită de depunere a declarațiilor fiscale este 21

ANAF atrage atenția - În decembrie, termenul limită de depunere a declarațiilor fiscale este 21
scris 19 dec 2017

Declarațiile fiscale și plățile către ANAF care au ca termen în mod obișnuit data de 25 a lunii vor trebui efectuate în luna decembrie până joi, 21 decembrie, atrage atenția Fiscul. Excepție fac obligațiile fiscale cu scadență pe 27 decembrie, a căror data rămâne nemodificată. Pentru a evita aglomerația la ghișee, ANAF recomandă contribuabililor să depună online declarațiile sau să se prezinte din timp la sediile ANAF.

„ANAF reamintește contribuabililor că, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală, creanțele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care scadența și/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente și/sau se declară până la data de 21 decembrie 2017”, potrivit ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News

Motivul pentru această decalare a termenului este acela că 25 decembrie este prima zi de Crăciun, zi nelucrătoate.

Excepție de la această modificare a termenului fac formularul 097 și formularul 390 VIES, a căror termen de depunere este 27 decembrie 2017.

„În vederea evitării aglomerației la ghișeele oeganelor fiscale în zilele premergătoare scadenței la plată și la declararea obligațiilor fiscale, se recomandă contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declarațiilor fiscale iar pentru contribuabilii care nu dețin un certificat digital și nu pot depune declarațiile online, să se prezinte din timp la ghișeele organelor fiscale”, notează ANAF.

Finanțele vor pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani pentru nereținerea și neîncasarea, reținerea și neplata, încasarea și neplata unor impozite și contribuții. Inspectorii ANAF vor fi premiați din sume stabilite suplimentar CITEȘTE ȘI Finanțele vor pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani pentru nereținerea și neîncasarea, reținerea și neplata, încasarea și neplata unor impozite și contribuții. Inspectorii ANAF vor fi premiați din sume stabilite suplimentar

Astfel, contribuabilii sunt așteptați până joi, 21 decembrie, să depună, după caz, la unitățile fiscale, următoarele:

  • Declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, formular 100;
  • Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, pentru luna precedentă formular 112.
  • Declarația privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România și de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România pentru obligațiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2017, formular 224.
  • Decontul de taxă pe valoarea adăugată, formular 300.
  • Decontul special de taxă pe valoarea adăugată, pentru luna precedentă formular 301
  • Declarația privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată , formular 307.
  • Declarația privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, formular 311.
  • Efectuarea plății impozitului reținut la sursă în luna precedent
  • Efectuarea plății contribuției trimestriale pentru medicamente pe trimestrul III 2017
  • Efectuarea plății anticipate de 50% din impozitul pe venitul din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală(a doua rată)
  • Plata taxei anuale pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezultă din aplicarea procentelor prevăzute în anexă la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai puțin decât taxa anuală minimală - până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentația a fost aprobată; în cazul în care, în cursul anului de autorizare, încasările efective depășesc încasările estimate prin documentația prezentată la data autorizării, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra încasărilor efective cumulate de la începutul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, începând cu prima lună în care se înregistrează depășirea rezultatelor estimate. Încasările efective cumulate și taxa plătită de la începutul perioadei de autorizare până la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara și plăti până la data de 25 a lunii următoare)
viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
craciun
declaratii fiscale
obligatii fiscale