Wikileaks: Julian Assange părăsește Regatul Unit după ce a fost eliberat în urma unei înțelegeri cu SUA

Wikileaks: Julian Assange părăsește Regatul Unit după ce a fost eliberat în urma unei înțelegeri cu SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 08:44

După o saga juridică de ani de zile, Wikileaks anunță că fondatorul Julian Assange a părăsit Regatul Unit după ce a ajuns la o înțelegere cu autoritățile americane, în urma căreia acesta va pleda vinovat la acuzațiile penale și va fi eliberat, anunță BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Assange, în vârstă de 52 de ani, a fost acuzat de conspirație pentru obținerea și divulgarea de informații privind apărarea națională. De ani de zile, SUA susțin că fișierele Wikileaks - care au dezvăluit informații despre războaiele din Irak și Afganistan - au pus vieți în pericol. Acesta a petrecut ultimii cinci ani într-o închisoare britanică, de unde a luptat pentru extrădarea în SUA, scrie News.ro

FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go

Potrivit CBS, partenerul BBC din SUA, Assange nu va petrece nicio perioadă în custodia SUA și va primi credite pentru timpul petrecut încarcerat în Marea Britanie. Assange se va întoarce în Australia, potrivit unei scrisori din partea Departamentului de Justiție.

Pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, Wikileaks a declarat că Assange a părăsit închisoarea Belmarsh mai devreme marți, după 1 901 zile petrecute într-o celulă mică. El a fost apoi "eliberat pe aeroportul Stanstead în cursul după-amiezii, unde s-a îmbarcat într-un avion și a părăsit Marea Britanie" pentru a se întoarce în Australia, se adaugă în declarație.

Imaginile video distribuite online de Wikileaks par să îl arate pe Assange, îmbrăcat în blugi și cămașă albastră, fiind condus la Stanstead înainte de a se îmbarca într-un avion. BBC nu a fost în măsură să verifice independent înregistrarea video.

Soția sa, Stella Assange, a transmis pe Twitter mulțumiri susținătorilor săi "care s-au mobilizat ani și ani pentru ca acest lucru să devină realitate".

viewscnt
Afla mai multe despre
wikileaks
julian assange