Tragedie la Ibănești: Patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al fabricii de cașcaval RAM. Printre persoanele decedate, directorul fabricii, care a sărit să-și salveze angajații

Tragedie la Ibănești: Patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al fabricii de cașcaval RAM. Printre persoanele decedate, directorul fabricii, care a sărit să-și salveze angajații
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

Patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de lactate din localitatea Ibănești, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Printre persoanele decedate se numără și Radu Tudose, directorul fabricii de lactate din Ibănești, care a sărit să-și salveze angajații.

Acesta avea 58 de ani, arată Agerpres.

Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză CITEȘTE ȘI Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză

Monitorul de Botoșani relatează că este vorba de fabrica de cașcaval RAM Ibănești, care produce cașcaval Dalia și Rucăr.

Bazinul de decantare al fabricii conținea acid sulfuric și amoniac. Potrivit ISU Botoșani, la deschiderea capacului bazinului, muncitorii au căzut, pe rând, din cauza vaporilor toxici degajați de substanțele din interior.

Inițial, unuia dintre muncitorii care efectuau lucrări de mentenanță la stația de epurare i s-a făcut rău și a căzut într-un bazin cu apă reziduală. Doi angajați au coborât după el pentru a-l ajuta, dar au fost și ei răpuși de vaporii toxici, iar în ajutorul lor a sărit apoi chiar administratorul și patronul fabricii.

Din cauza acumulărilor de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconștiență. Patronul a răspuns inițial la manevrele de resuscitare și a fost transportat la spital, dar la Urgențe a intrat în stop-cardio respirator. După aproximativ 40 de minute, medicii au fost nevoiți să-i declare decesul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibănești
cascaval