Videoconferința Profit.ro - Visa. Suma, TPARK: Municipalitățile din România ar trebui să fie deschise pentru utilizarea unei aplicații de plată a serviciilor furnizate cetățenilor

Videoconferința Profit.ro - Visa. Suma, TPARK: Municipalitățile din România ar trebui să fie deschise pentru utilizarea unei aplicații de plată a serviciilor furnizate cetățenilor
scris 3 nov 2020

Municipalitățile din România ar trebui să fie deschise pentru implementarea sau utilizarea unei aplicații de plată a serviciilor furnizate cetățenilor sau vizitatorilor, unul dintre motive, dincolo de utilitate, fiind politica Uniunii Europene de creștere a pieței europene de servicii digitale, a arătat directorul general al TPARK, Claudiu Suma, la videoconferința Profit.ro - Visa.

Videoconferința a fost transmisă inclusiv la postul de televiziune Profit TV

Urmărește-ne și pe Google News

"În acest context, aș putea spune că este foarte util ca municipalitățile din România să fie deschise pentru orice aplicație de plată a serviciilor, nu doar pentru TPARK. Sigur, municipalitățile pot avea și aplicații proprii, dar ar trebui să se ia în calcul mobilitatea interurbană, destul de ridicată și în țara noastră, și faptul că turiștii nu vor să instaleze o aplicație diferită pentru fiecare oraș", a spus Suma.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Aplicația TPARK vine în ajutorul șoferilor, care pot achita parcarea, vinieta și, în curând, asigurări pentru autovehicule.

Aplicația este disponibilă în 50 de orașe din România, printre acestea numărându-se Cluj-Napoca, Sibiu sau Timișoara.

Stânga revoluționară – din nou la răscruce în anul 2020. Se va repeta 1918 sau 1968? CITEȘTE ȘI Stânga revoluționară – din nou la răscruce în anul 2020. Se va repeta 1918 sau 1968?

"Ne-am extins și în Ungaria, unde se poate plăti parcarea în toate orașele din țara vecină, iar mai nou am achiziționat o aplicație similară în Serbia. Suntem, așadar, un actor regional, cifrele noastre sunt impresionante, avem creșteri anuale de peste 30%, suntem menționați în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. Avem peste un milion de descărcări ale aplicației și între 25-40.000 de tranzacții zilnice de plată a parcării", a afirmat șeful Piconet SRL Timișoara, dezvoltatorul aplicației.

Eș a mai spus că producătorii auto se îndreaptă spre dezvoltarea unei platforme în autovehicul, prin intermediul căreia aceștia pot realiza plata parcării, a vinietei, a combustibulului sau a încărcării electrice.

"Platforma noastră este foarte utilă oricărui oraș, nu necesită nicio investiție. Cu ajutorul platformei se poate face și controlul achitării serviciilor, se pot vinde și abonamente pentru anumite zone sau de parcare rezidențială", a arătat Suma.

Piconet a dezvoltat și o rețea de stații de încărcare electrică pentru autovehicule, care numără în prezent 100 de stații.

"Am oferit aceste stații de încărcare pentru a fi amplasate în diverse locuri, care funcționează cu un card bancar. Noi vrem să extindem rețeaua de stații de încărcare în zonele off street, pentru că oamenii sunt în permanență în căutarea unui loc de parcare on street și nu prea găsesc locuri libere de parcare. Ne-am gândit să introducem în circuit și parcările semipublice, ale unor instituții, ale unor magazine, care nu sunt folosite toată ziua. Astfel, cred că s-ar mări posibilitățile de câștig suplimentar pentru entitățile care dispun de locuri publice și ar crește gradul de satisfacție al cetățenilor din localitatea respectivă sau al celor care sunt în vizită", a mai spus șeful companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tpark
aplicatie