Transelectrica achită 6 milioane de lei pentru un soft de determinare a cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național. Furnizorul, o firmă cu 2 angajați, a raportat un business de 2,6 milioane lei

Transelectrica achită 6 milioane de lei pentru un soft de determinare a cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național. Furnizorul, o firmă cu 2 angajați, a raportat un business de 2,6 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 feb 2024

Holistion Software Consulting a câștigat o licitație organizată de Transelectrica pentru realizarea unei aplicații informatice dedicate dimensionării rezervelor de energie din Sistemul Electroenergetic Național (SEN) prin utilizarea de metode probabilistice.

Estimat la 8,99 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 16 luni, contractul a fost semnat pentru 6 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

La procedura de atribuire s-au înscris și Mobiversal, Advanced Business Software și asocierea formată din Artelys SAS (lider) și Unicorn Systems.

"Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului (UE) 2195/2017 al Comisiei din 23 Noiembrie 2017 de stabilire a unei linii directoare privind echilibrarea sistemului de energie electrică și a Regulamentului (UE) 1485/2017 de stabilire a unei linii directoare privind operarea sistemului de transport al energiei electrice, fiecare Operator de Transport și Sistem (OTS) din fiecare Stat Membru trebuie să efectueze o analiză privind asigurarea optimă a capacitații în rezervă, vizând reducerea la minimum a costurilor asociate cu asigurarea acesteia. Determinarea cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național (SEN) pe fiecare interval de timp al perioadei pentru care se face calculul, se va realiza în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 219/2019 privind aprobarea Metodologiei operaționale pentru blocul RFP – TEL, în conformitate cu prevederile art. 119 din Regulamentul (UE) 1485/2017 al Comisiei din 2 august 2017 de stabilire a unei linii directoare privind operarea sistemului de transport al energiei electrice", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Aplicația informatică va fi configurată conform cu solicitările OTS, cu care beneficiarul să poată calcula necesarul de rezerve pe fiecare interval de dispecerizare (60 și 15 minute) și sens al unei perioade solicitate, în conformitate cu Secțiunea a 2-a, din Ordinul ANRE nr. 219/2019.

Amprentele pot fi recreate din sunete făcute la atingerea ecranului CITEȘTE ȘI Amprentele pot fi recreate din sunete făcute la atingerea ecranului

"În vederea analizării proceselor de lucru, identificarea nevoilor, precum și în vederea determinării celei mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor și cerintelor Beneficiarului, este necesară o analiză de business. Etapa analizei de business va include un audit al situatiei existente la sediul Beneficiarului (din punct de vedere a echipamente hardware, sisteme de operare, licențe, securitate, aplicații cu care se interconectează, volumul datelor, cerințe de comunicație de date etc), identificarea cerințelor software, hardware și de business, analiza proceselor de business existente și propunerea unor metode de optimizare prin folosirea instrumentelor specifice companiei", se arată în document.

În cadrul analizei se vor detalia toate aplicațiile, tehnologiile și sistemele care vor interacționa cu aplicația informatică ce urmează a fi dezvoltată. Detalierea va urmări să prezinte tipul aplicației, tehnologia utilizată, posibilitățile de integrare, limitările de securitate, formatul de date, volumul, analiza comunicațiilor de date.

"Analiza de business va asigura implementarea unei soluții adecvate în vederea finalizării cu succes a proiectului. De asemenea, acesta se va asigura că soluția livrată prin eforturile managerului de proiect și ale intregii echipe este corectă și corespunde necesităților beneficiarului", se mai spune în caietul de sarcini.

ULTIMA ORĂ FOTO Comisia Europeană aprobă fuziunea Orange-Masmovil cu condiția vânzării unor active către Digi, operatorul cu cea mai rapidă creștere în Spania CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Comisia Europeană aprobă fuziunea Orange-Masmovil cu condiția vânzării unor active către Digi, operatorul cu cea mai rapidă creștere în Spania

Transelectrica este operatorul sistemului energetic național, fiind controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG). În 2022, afacerile companiei au atins 5,9 miliarde de lei, iar profitul a depășit 514 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de anul precedent.

Cu sediul în Brașov, Holistion Software Consulting a fost înființată în anul 2017 și este autorizată să desfășoare activități de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client - cod CAEN 6201).

În 2022, conform ultimelor date publice, societatea a raportat un număr mediu de 2 angajați și afaceri de 2,256 milioane de lei, cu 21% mai mult față de anul precedent.

Profitul net a urcat cu 29%, la 1,724 milioane de lei.

Acționarul unic al societății este Lucian Ionuț Manolescu, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
licitatie
aplicatie software
calcul
rezerve
contract
atribuire