Tokio se pregătește pentru taifunul Ampil. Locuințe evacuate și zboruri anulate

Tokio se pregătește pentru taifunul Ampil. Locuințe evacuate și zboruri anulate
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2024

Japonia a oprit la sol sute de zboruri și a recomandat evacuarea a 10.000 de locuințe vineri, în unele zone de lângă Tokio, după ce un taifun puternic a provocat întreruperi de curent și este așteptat să se îndrepte spre regiunea de est a regiunii Kanto, care include capitala, relatează Reuters.

Taifunul Ampil este catalogat drept „foarte puternic” de către Agenția de Meteorologie a Japoniei (JMA), Agenția are două categorii superioare – „foarte puternic” și „violent”, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Rheinmetall se extinde pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Rheinmetall se extinde pe piața din SUA
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Taifunul este așteptat să se îndrepte spre zona de est a regiunii Kanto, care include capitala, vineri după-amiază.

Ampil are viteze ale vântului de 45 de metri pe secundă, cu rafale maxime de 60 de metri pe secundă (216 km/h), potrivit JMA.

„Se așteaptă că regiunea Kanto va experimenta vânturi puternice care ar putea provoca răniri de la elementele de construcție smulse sau chiar să răstoarne camioanele în mișcare”, a avertizat JMA pe site-ul său.

Orașul Mobara din prefectura Chiba a dat un ordin de evacuare pentru aproximativ 18.500 de locuitori, în timp ce alte zeci de orașe au deschis centre speciale de evacuare și au recomandat evacuarea voluntară.

Peste 2.000 de gospodării din zona Kanto au fost afectate de întreruperi de curent.

X a lansat AI-ul Grok-2, care răspândește deja imagini controversate în cadrul rețelei CITEȘTE ȘI X a lansat AI-ul Grok-2, care răspândește deja imagini controversate în cadrul rețelei

ANA Holdings a anunțat că va anula 281 de zboruri interne și 54 de zboruri internaționale programate să plece sau să sosească vineri, afectând aproape 70.000 de pasageri.

Japan Airlines intenționează să anuleze 281 de zboruri interne și 38 de zboruri internaționale, care afectează aproximativ 50.000 de pasageri.

Toate serviciile de mare viteză „Shinkansen” între Tokio și centrul industrial al Japoniei Nagoya sunt, de asemenea, anulate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tokio
ampil