Telekom vrea infrastructura de comunicații a BNR

Telekom vrea infrastructura de comunicații a BNR
scris 28 ian 2019

Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote) a depus singura ofertă pentru furnizarea de sisteme hardware și soluții software precum și de servicii necesare dezvoltării infrastructurii de comunicații de date a Băncii Naționale a României (BNR), contract estimat la 5,44 milioane de lei, fără TVA, cu o durată de 18 luni.

“În prezent, din punct de vedere al sistemelor de comunicații de date, infrastructura BNR este formată din segmente LAN la fiecare din sediile teritoriatl și sediul central, interconectate prin legături WAN MPLS VPN dedicate, care asigură servicii integrate de transmisii date, voce și video pentru utilizatorii interni. Sunt implementate 3 centre de date care asigură servicii informatice atât pentru utilizatorii interni cât și externi. BNR operează o rețea VPN cu instituțiile financiare bancare și nebancare din România precum și alte instituții ale statului. Infrastructura autorității contractante este interconectată cu rețeaua VPN a băncilor central europene, cu rețelele VPN ale furnizorilor internaționali de servicii financiare (Swift, Bloomberg, Reuters etc.). Deasemenea sunt implementate sisteme de acces Internet”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Urmărește-ne și pe Google News
Telekom și eMAG se luptă pentru BNR CITEȘTE ȘI Telekom și eMAG se luptă pentru BNR

Proiectul are ca scop dezvoltarea infrastructurii de comunicații de date pentru îmbunătățirea nivelului de reziliență cibernetică, în contextul actual de intensificare a atacurilor informatice asupra infrastructurilor critice atât ca amploare, complexitate și gravitate, concomitent cu diversificarea țintelor acestora, se mai spune în documentație.

Subcontractantul Telekom România Mobile Communications este Datanet Systems SRL – 93,9%.

Potrivit statutului, BNR elaborează, aplică și răspunde de politica monetară și de curs de schimb, de autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, de promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare, precum și de administrarea rezervelor internaționale ale României.

Totodata, instituția sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

Kapsch Romania va furniza BNR o soluție IT destinată operării unor aplicații informatice critice. Valoarea contractului – 7,2 milioane de lei CITEȘTE ȘI Kapsch Romania va furniza BNR o soluție IT destinată operării unor aplicații informatice critice. Valoarea contractului – 7,2 milioane de lei

Telekom România Mobile Communications este al treilea jucător local de telefonie mobilă. Acționarii operatorului sunt grupul elen OTE – 70% și Telekom România Communications (fost Romtelecom) – 30%, controlat la rândul său de OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.

Cel mai mare acționar al OTE este Deutsche Telekom.

Datanet Systems este unul dintre principalii integratori locali de sisteme IT și a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 102,26 milioane de lei, de la 103,93 milioane de lei în 2016, și un profit net de 3,83 milioane de lei, comparativ cu 5,38 milioane de lei în urmă cu un an.

BNR a selectat Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, ca furnizor pentru infrastructura de comunicații CITEȘTE ȘI BNR a selectat Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, ca furnizor pentru infrastructura de comunicații

Parte a grupului slovac Soitron din noiembrie 2009, Datanet Systems a fost înființată în anul 1998 și este specializată în furnizarea de echipamente de comunicații de date, voce și video, precum și servicii de implementare, consultanță și asistență tehnică. Acționarii companiei sunt Soitron Group SE (Slovacia) – 57,25%, Daniela Clementina Velicu – 18,25%, Dragoș Stroescu – 12,25%, Gabriel Mușat – 12,25%, conform datelor de la Registrul Comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
telekom
licitatie
infrastructura