Telekom și distribuitorul de telefoane Gersim, printre ofertanți la o licitație STS pentru echipamente IT de recunoaștere optică cu stylus necesare alegerilor și referendumurilor

Telekom și distribuitorul de telefoane Gersim, printre ofertanți la o licitație STS pentru echipamente IT de recunoaștere optică cu stylus necesare alegerilor și referendumurilor
scris 30 mar 2020

Telekom Mobile Romania Telecommunications (fost Cosmote), Gersim Impex, cel mai mare distributor local de telefoane mobile, și asocierea formată din Maguay Computers (lider) și Enterprise Software Development au depus oferte pentru a furniza Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) un număr 50.000 de echipamente de recunoaștere optică cu stylus, care vor fi utilizate în cadrul proceselor electorale și referendumuri și vor fi parte a Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV). Contractul a fost estimat la 134,5 milioane de lei, fără TVA, pentru doi ani.

Stylus-ul este un instrument mic, în formă de stilou, a cărui poziție a vârfului pe un ecran tactil poate fi detectată de acesta. Instrumentul este folosit pentru a desena sau a face selecții apăsând pe dispozitive cu ecran tactil, cum ar fi computere, dispozitive mobile, console de jocuri și tablete.

Urmărește-ne și pe Google News

"Produsele care fac obiectul achiziției vor contribui la îndeplinirea atribuțiilor STS în cadrul proceselor electorale/referendumuri în care se utilizează Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV)", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În octombrie 2015, STS a atribuit Teamnet International, firmă deținută până în 2012 de către deputatul Sebastian Ghiță, un contract de 29,76 milioane de lei, fără TVA, pentru livrarea a 23.000 tablete destinate scanării datelor alegătorilor din actul de identitate în vederea prevenirii votului ilegal.

Plan german de salvare economică fără precedent de la al Doilea Război Mondial, în valoare de 822 de miliarde de euro CITEȘTE ȘI Plan german de salvare economică fără precedent de la al Doilea Război Mondial, în valoare de 822 de miliarde de euro

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege.

Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare. Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
licitatie
alegeri electorale
referendumuri
echipamente it
recunoastere optica
stylus
simpv