Telekom, Metaminds, Datanet și S&T Romania, la STS pentru securitatea cibernetică a instituției

Telekom, Metaminds, Datanet și S&T Romania, la STS pentru securitatea cibernetică a instituției
scris 27 oct 2020

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a primit mai multe oferte pentru două licitații care vizează securitatea cibernetică a infrastructurii de servicii și comunicații a instituției, proiectele însumând aproximativ 30 milioane de lei, fără TVA.

Pentru procedura de achiziție denumită "Echipamente și aplicații informatice pentru modernizarea, consolidarea, securitatea cibernetică și reziliența infrastructurii de servicii și comunicații a STS", ofertele au fost depuse pentru 17 din cele 22 de loturi.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, Best Internet Security, Certsign, Critical Technologies, Datanet Systems, Metaminds, S&T România și Telekom România Communications s-au înscris la lotul 1, Critical Technologies, Metaminds și S&T România - lot 2, Metaminds - lot 3, Best Internet Security, Datanet Systems, Metaminds, ETA2U, S&T România și SolviT Networks - lot 4, GBC Exim și Windaco Resources - lot 6, Arctic Stream - lot 7, SolviT Networks - lot 8, Safetech Innovations și SolviT Networks - lot 11, Metaminds și Pragma Computers - lot 12, Metaminds - lot 13, Universal Card Systems - lot 14, Universal Card Systems - lot 15, Best Internet Security, Datanet Systems, Metaminds, S&T România și Telekom România Communications - lot 17, Best Internet Security, Metaminds și S&T România - lot 18, Arctic Stream și Datanet Systems - lot 19, Arctic Stream și Datanet Systems - lot 20 și Arctic Stream - lot 21.

"Pentru loturile 5, 9, 10, 16 și 22 nu au fost depuse oferte", se arată într-un răspuns al STS pentru Profit.ro.

Cu o durată de 5 luni, contractul a fost estimată la 24,31 milioane de lei, fără TVA.

Interes puternic pentru modernizarea și extinderea rețelei STS. 16 ofertanți se bat pentru contractul de 100 milioane euro CITEȘTE ȘI Interes puternic pentru modernizarea și extinderea rețelei STS. 16 ofertanți se bat pentru contractul de 100 milioane euro

În cazul licitației "Echipamente și soluție informatică pentru dezvoltarea unei platforme elastice de tip SDDC pentru susținerea proceselor de securitate cibernetică", Logic Computer a depus ofertă pentru fiecare dintre cele trei loturi ale procedurii. Contractul a fost estimat la 5,914 milioane de lei, fără TVA, pentru 10 luni.

Ambele licitații sunt parte a proiectului "Actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic (cod SMIS 127221)", finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

"Proiectul vizează modernizarea sistemelor de securitate deja implementate în cadrul autorităților/instituțiilor publice, precum și interoperabilitatea sistemelor de securitate ce urmează a fi implementate și integrate, cu sistemul informatic deja existent, în privința coroborării de informații, colaborării, analizei și reacției prin mecanismul informatic de alertare rapidă și diseminare a informațiilor în timp real. Obiectivul proiectului este actualizarea și dezvoltarea sistemului informatic existent și includerea în acest sistem de noi infrastructuri IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională în scopul sporirii capabilităților de identificare a atacurilor cibernetice, precum și a creșterii nivelului de securitate cibernetică națională, subsumat unei abordări comune a UE în materie de securitate cibernetică. Astfel, prin rezultatele prevăzute, proiectul vizează sporirea securității serviciilor informatice și de comunicații la nivel național, creșterea disponibilității și nivelului de securitate oferite instituțiilor și entităților de interes public și modernizarea sistemelor de securitate asigurate prin sistemul informatic existent în cadrul autorităților/instituțiilor, prin realizarea interoperabilității sistemelor de securitate ce urmează a fi implementate și integrate, în privința coroborării de informații, colaborării, analizei și reacției prin mecanismul informatic de alertare rapidă și diseminare a informațiilor în timp real", se arată îm descrierea proiectului.

EXCLUSIV Brazilienii de la Stefanini, la al doilea joint-venture pe piața din România. Compania a încheiat un parteneriat cu Cyber Smart Defence CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brazilienii de la Stefanini, la al doilea joint-venture pe piața din România. Compania a încheiat un parteneriat cu Cyber Smart Defence

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
oferte
securitate cibernetică