Seviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a inițiat o licitație pentru contractarea de servicii de proiectare și execuție lucrări de construcții de rețele de telecomunicații pe suport de cupru și fibră optică. Cu o durată de 7 ani, contractul a fost estimat la 99,4 milioane de euro, fără TVA, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
"Acordul cadru are ca obiect extinderea ariei geografice și modernizarea rețelelor de telecomunicații speciale, pe suport de cupru și fibră optică, aflate în administrarea STS, pe întreg teritoriul național, prin racordarea la acestea a diverse puncte de prezență proprii sau ale beneficiarilor STS, în scopul asigurării în aceste puncte de comunicații protejate, securizate, fiabile și de calitate. Investițiile (obiectivele de investiții) realizate în baza acordului-cadru ce va fi încheiat în urma procedurii de achiziție publică vor consta în proiectarea și execuția de lucrări de construcții pentru realizarea de infrastructuri (rețele) de telecomunicații speciale, subterane și supraterane, pe întreg teritoriul țării, inclusiv acordarea de asistență tehnică pe perioada implementării acestora", se arată în anunțul de participare la licitație.
Ofertele sunt așteptate până la 7 iulie.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.
Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.