Surpriză: Poșta - blocată în instanță. Intrarea în insolvență a brokerului său de asigurări, refuzată

Surpriză: Poșta - blocată în instanță. Intrarea în insolvență a brokerului său de asigurări, refuzată
scris 20 mai 2019

Instanța a respins, cu posibilitate de apel, cererea Poștei Române prin care a solicitat insolvența PRBA, brokerul său de asigurări. Profit.ro a anunțat, la finele lunii februarie, că Poșta Română a înaintat instanței o cerere prin care a solicitat insolvența propriei firme de brokeraj în asigurări, având de recuperat creanțe de peste două milioane de lei. Informația a fost confirmată ulterior de operatorul poștal național.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Poșta Română a inițiat demersul în justiție în urma analizării opțiunilor legale de recuperare a datoriilor pe care societatea de asigurări le înregistra față de companie.

Urmărește-ne și pe Google News

De la înființare și până la finele anului 2017, pierderile Poșta Română Broker de Asigurare (PRBA) însumează 4 milioane de lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Președintele ASF: Importanța asigurării riscurilor cibernetice, în atenție CITEȘTE ȘI Președintele ASF: Importanța asigurării riscurilor cibernetice, în atenție

Compania de brokeraj, PRBA, a fost lansată la finele lunii octombrie 2014, la o lună după ce societatea a primit autorizația de funcționare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Societatea este controlată integral de Poșta Română, unde statul deține 93,25% din acțiuni, diferența revenind Fondului Proprietatea.

În iunie 2011, operatorul poștal național a anunțat că va înființa o bancă și un broker de asigurări, scopul fiind utilizarea mai bună a rețelei de unități poștale și suplimentarea veniturilor companiei, pe fondul contractării pieței de profil.

Transilvania Broker de Asigurare, profit net cu 10% mai mare la T1 CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare, profit net cu 10% mai mare la T1

Potrivit datelor ASF pe 2017, PRBA nu se află în primii 100 de jucători de profil după nivelul primelor intermediate, dintr-un total de aproape 400 brokeri, cu toate că la momentul lansării s-a anunțat că firma își propune să devină printre cei mai mari jucători de profil.

Firma și-a început activitatea în 2014 și a închis pe minus în fiecare an.

În 2017 a înregistrat o pierdere de 833.205 lei, în scădere față de anul precedent, când rezultatul negativ a atins 937.679 lei. La nivelul anului 2015, pierderea s-a ridicat la 1,65 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
broker
asigurari
inchidere
creante
proces
litigiu
insolventa