Compania americană Mocha Global, fondată în 2017 la New York și având astăzi birouri și la Londra, Moscova, Beijing și Singapore, care dezvoltă soluții ce permit introducerea de instrumente de monetizare în aplicații, a cumpărat firma Lemur Labs din București, specializată în aplicații mobile pentru Android sub brandul T-Me Studios/Timmy Studios. Tranzacția s-a ridicat la 3 milioane de dolari, care vor fi achitați în 3 tranșe, dintre care două tranșe sunt afectate de îndeplinirea unor condiții, potrivit datelor Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Banii vor fi încasați de Konk Media SRL București - 40%, Tech Feeder - SRL Voluntari - 20% și Valar Dohaeris SRL București - 40%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Konk Media este controlată în mod egal de Silvia Elena Nistor și Matei Mihail Pavel. Tech Feeder este deținută integral de Marius Iordache, iar proprietarul unic al Valar Dohaeris este Laurențiu Victor Bălașa, conform datelor termene.ro.
Conform datelor Profit.ro, Mocha Global a cumpărat acțiunile prin Mocha Technology Holdings Limited, o firmă înființată în Dublin (Irlanda) în iunie 2020.
CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?El arată că, într-un business de tehnologie, valoarea constă în tehnologia construită, echipa din jurul ei și, în cazul Lemur Labs, audiența la care are acces.
CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică"Modelul de business al Mocha este unul semnificativ mai bun decât cel pe care l-am avut noi până acum, așa că, împreună, tot ce facem noi are mult mai mult sens. Toți membrii echipei fac acum level-up, în cadrul unei organizații cu birouri în multiple țări, lucrând alături de profesioniști care vin din cele mai tari companii de tehnologie din lume", a explicat reprezentantul companiei.
Pavel va rămâne directorul general al companiei. În perioada următoare vor fi deschise peste 30 de poziții pentru graficieni, ilustratori, programatori iOS, Android și web, UX, product și project manageri, copywriting și BI.
CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de statLemur Labs a fost înființată în iulie 2014 de către Laurențiu Victor Bălașa - 40%, Matei Mihail Pavel - 40% și Fitzpatrick Roberto Andreas Lazarov - 20% și autorizată să desfășoare activități de editare aaltor produse software (cod CAEN 5829).
În noiembrie 2014, firma Culminate Investments Ltd (Cipru) a fost cooptată în acționariatul Lemur Labs, operațiune în urma căreia a preluat 99% din acțiuni. O lună mai târziu, Culminate Investments a devenit unicul asociat al cadrul Lemur Labs.
CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internaționalăCulminate Investments a cedat acțiunile către Konk Media, Tech Feeder și Valar Dohaeris SRL București în iulie 2016.
CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Șeful eMAG devine acționarul unic al Pegas
Cu 10 angajați în 2019, conform ultimelor date disponibile, Lemur Labs a consemnat afaceri în scădere puternică, la 2,97 milioane de lei, de la 9,89 milioane de lei în 2018.
Profitul net al companiei s-a situat în 2019 sub 195.000 lei, de la 3,1 milioane de lei în 2018.
CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021Cel mai bun an al companiei a fost 2016, când afacerile au atins 15,9 milioane de lei, iar profitul net s-a apropiat de 9,8 milioane de lei.
În 2017, acționarii companiei au luat în calcul listarea acțiunilor Lemur Labs la Bursa de Valori București, dar operațiunea nu s-a concretizat.