SpaceX anunță prima misiune spațială cu echipaj uman care va zbura peste polii Pământului

SpaceX anunță prima misiune spațială cu echipaj uman care va zbura peste polii Pământului
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

Prima misiune spațială cu echipaj uman care va explora regiunile polare ale Pământului va decola din Florida, Statele Unite, la bordul unei capsule Dragon a SpaceX la sfârșitul acestui an, a anunțat compania, citată de EFE.

Misiunea de trei până la cinci zile, numită Fram2, în onoarea navei norvegiene care a făcut primele călătorii în Antarctica și Arctica, îl va avea drept comandant pe omul de afaceri cu cetățenie malteză Chun Wang, unul dintre pionierii din lumea criptomonedelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania rămâne cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Germania rămâne cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Wang intenționează să folosească această misiune pentru a scoate în evidență spiritul de explorare al echipajului, pentru a oferi un sentiment de uimire și de curiozitate publicului larg și pentru a evidenția modul în care tehnologia poate ajuta la depășirea limitelor explorării Pământului", a indicat SpaceX pe site-ul său.

Alături de Chun Wang vor călători norvegianul Jannicke Mikkelsen, comandantul vehiculului, australianul Eric Philips, pilotul navei, și specialista germană Rabea Rogge. Aceasta va fi prima călătorie în spațiu pentru cei patru membri ai echipajului, arată Agerpres.

Fram2 va fi "prima misiune spațială cu echipaj uman care va explora Pământul de pe o orbită polară și va zbura pentru prima dată deasupra regiunilor polare ale Pământului", a subliniat SpaceX.

Decolarea ar avea loc de la Centrul Spațial Kennedy, capsula fiind propulsată de o rachetă Falcon 9 a SpaceX.

Odată ajunsă pe orbită, capsula Dragon va fi plasată la o altitudine cuprinsă între 425 și 450 de kilometri, de unde echipajul va putea studia regiunile polare prin cupola navei.

Cei patru călători vor studia fenomenele care au loc deasupra atmosferei Pământului și, în coordonare cu SpaceX, vor efectua cercetări privind efectele zborului spațial asupra organismului - care includ realizarea primelor radiografii cu raze X la oameni în spațiu - precum și asupra comportamentului uman.

TikTok lansează grupurile de discuții CITEȘTE ȘI TikTok lansează grupurile de discuții

Aceste demersuri "vor ajuta la dezvoltarea instrumentelor necesare pentru a pregăti omenirea pentru viitoarele zboruri spațiale de lungă durată", a explicat compania lui Elon Musk.

Aceasta va fi cea de-a șasea misiune spațială privată pentru SpaceX. Compania are prevăzută pentru luna aceasta lansarea misiunii Polaris Dawn, care va include prima ieșire în spațiu realizată de persoane private.

Dragon a întreprins în total de 13 misiuni cu echipaj uman în ultimii patru ani, transportând 50 de membri ai echipajului către și dinspre orbita terestră.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
pământ