VIDEO Nicușor Dan: Peste 70% din aleile Parcului Cișmigiu, reabilitate

VIDEO Nicușor Dan: Peste 70% din aleile Parcului Cișmigiu, reabilitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Peste 70% din aleile parcului Cișmigiu au fost reabilitate, anunță primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Echipele Trustului de Clădiri Metropolitane au finalizat lucrările pe partea dreaptă a lacului, unde a fost reparat stratul suport și a fost turnat covor asfaltic, anunță edilul general.

Urmărește-ne și pe Google News
Cantitatea de țuică produsă anual în gospodăriile românilor și scutită de accize, majorată cu 100 litri. Argument: Limita actuală este ”mult prea mică” CITEȘTE ȘI Cantitatea de țuică produsă anual în gospodăriile românilor și scutită de accize, majorată cu 100 litri. Argument: Limita actuală este ”mult prea mică”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Bordurile cu valoare istorică au fost recuperate și refolosite pe zonele indicate de proiectant, iar cele din beton au fost înlocuite cu unele din granit. Aleile pietruite au fost refăcute în întregime astfel încât să se asigure planeitatea aleilor și scurgerea eficientă a apelor meteorice. Lucrările de reparații din Grădina Cișmigiu continuă pe aleile principale, pe partea stângă a lacului", precizează Nicușor Dan.

Trustul de Clădiri Metropolitane a precizat la rândul său că se păstrează bordurile cu valoare istorică. Astfel, bordurile mozaicate au fost recuperate și refolosite, preciza compania.

"Chiar dacă sunt lucrări de reparații în curs, ne străduim să păstrăm și să integrăm bordurile cu valoare istorică în infrastructura aleilor. Lucrările sunt în grafic și ne dorim ca, în curând, să vă puteți bucura de un Cișmigiu modernizat, la standarde europene, dar care își păstrează farmecul istoric", a scris compania, pe Facebook.

În luna aprilie, Nicușor Dan informa că au fost finalizate lucrările de reparații la cuva Lacului Mare din Parcul Cișmigiu și că au început lucrările pentru reabilitarea aleilor.

"S-au terminat lucrările la cuva Lacului Mare, cu două săptămâni mai repede decât prevăzusem. În câteva zile o să avem lacul plin cu apă: mai curat, mai puține pierderi. În Parcul Cișmigiu am reparat podul mare, cuva Lacului Mic, am schimbat locurile de joacă, țarcurile pentru câini, am plantat gazon, am plantat copaci, am schimbat sistemele de irigații, pergolele pentru plante agățătoare. Acum lucrăm la alei. De asemenea, schimbăm o parte din bănci și coșurile de gunoi", scria edilul general, pe Facebook. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cișmigiu
nicușor dan