Un tânăr care lucrează în industria de software își petrece zilele de sâmbătă însoțind corporatiștii în drumeții, pasiune din care a făcut un mic business. Principalii clienți sunt tinerele cu o medie de vârstă de 30 de ani, care lucrează în companii multinaționale și care se relaxează mergând pe jos pe munte între 15 și 25 de kilometri într-o zi.
Daniel Iancu, un tânăr care lucrează în industria de IT, s-a gândit cu un an și jumătate în urmă să facă un mic business din pasiunea sa. Așa a înființat firma Picior de Plai, specializată în organizarea de drumeții. "Eu merg pe munte de mult timp și m-am gândit că pot să organizez mai bine decât alții", spune el.
Aceste drumeții, care costă 100 - 120 de lei de persoană, sunt doar în weekend, sâmbăta, când grupul pleacă din zona Pieței Unirii din București cu un autocar închiriat de firmă și se întoarce în Capitală spre miezul nopții.
CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studențiDrumețiile au fost organizate pânâ acum în Munții Piatra Craiului, Făgăraș, Bucegi, Ciucaș etc. Într-o astfel de drumeție, spune Iancu, se merge între 15 și 25 de kilometri pe jos. "E un spectru foarte larg de clienți, de la copii care merg cu părinții și corporatiști până la pensionari. Dar cei mai mulți sunt corporatiști, în majoritate femei, cu o medie de vârstă de 30 de ani. De obicei, ca bărbat, te poți duce și cu doi prieteni pe munte, dar ca fată preferi să mergi într-un grup. Nu mergi, ca fată, cu două prietene pe munte", afirmă acesta.
În medie, într-un astfel de grup sunt în jur de 45 de persoane.