UE are în vedere vaccinarea împotriva Covid-19 a cel puțin 40% din populație

UE are în vedere vaccinarea împotriva Covid-19 a cel puțin 40% din populație
scris 27 aug 2020

Statele membre ale Uniunii Europene, Regatul Unit și partenerii UE au ajuns la un acord asupra unui plan de vaccinare împotriva covid-19 care prevede vaccinarea a cel puțin 40% din populațiile lor, relatează Reuters.

Această inițiativă ar putea să afecteze un proiect de vaccinare al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care vizează să cumpere inițial vaccinuri pentru 20% dintre persoanele cele mai vulnerabile din lume, prin intermediul unui sistem de achiziționare mondial, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Luarea în calcul a tuturor grupurilor de risc va face probabil ca 40% din populație să fie țintită, în funcție de situație și de demografia țărilor”, se arată în document, adoptat la sfârșitul lui iulie de către experți în domeniul sănătății din statele membre UE, Regatul Unit, Elveția, Norvegia și țările din Balcani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
GALERIE FOTO Atenție! Autoritățile încep să ridice mașinile abandonate, după înăsprirea legislației. Proprietarii, somați să ia automobilele de pe spațiul public, altfel vor plăti pentru returnare CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Atenție! Autoritățile încep să ridice mașinile abandonate, după înăsprirea legislației. Proprietarii, somați să ia automobilele de pe spațiul public, altfel vor plăti pentru returnare

Potrivit documentului UE, ”grupurile prioritare” reprezintă peste 200 de milioane de persoane din cei 450 de milioane de locuitori ai UE, inclusiv persoane cu boli cronice, persoane în vârstă și profesioniștii din sănătate.

Persoanele sănătoase care muncesc în servicii publice esențiale - precum educația și transporturile publice - sunt de asemenea incluse în grupurile prioritare, în pofida faptului că o estimare a numărului acestora nu este disponibilă în document.

Obiectivul planului este să se ajungă la o imunitate colectivă a populației UE - un lucru care ar putea fi atins prin noi campanii de vaccinare, odată atins obiectivul de 40%.

Comisia Europeană (CE) a anunțat în mai multe rânduri că susține o abordare globală și inclusivă a vaccinării împotriva covid-19.

Cu toate acestea, ea pune în aplicare ceea ce poate fi considerat un echivalent al unei strategii ”Europe First”, care dă  prioritate populației europene.

CE le-a cerut celor 27 de state membre UE să nu cumpere vaccinuri în cadrul unui program de achiziționare al OMS și să recurgă exclusiv la un plan alternativ al UE, pe care-l consideră mai rapid și mai puțin costisitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
vaccin
ue