Trei posibile cazuri de gripă aviară la om în SUA. Infectările umane cu gripa aviară H5N1 sunt îngrijorătoare

Trei posibile cazuri de gripă aviară la om în SUA. Infectările umane cu gripa aviară H5N1 sunt îngrijorătoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2024

Statul Colorado a raportat trei cazuri prezumtive de infectare cu virusul gripei aviare H5 la lucrătorii din domeniul avicol, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform Reuters.

VEZI AICI ȘI Prima țară din lume care va vaccina oameni împotriva gripei aviare

Cele trei persoane au prezentat simptome ușoare. Ele sacrificau animale infectate într-o unitate de păsări care se confrunta cu un focar de gripă aviară H5N1, transmite News.ro. Simptomele au inclus conjunctivită și simptome comune ale infecțiilor respiratorii, au declarat oficialii din Colorado într-un comunicat, adăugând că niciuna dintre persoane nu a fost spitalizată.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ANUNȚ Un pas mic, dar revoluționar pentru trenul metropolitan CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Un pas mic, dar revoluționar pentru trenul metropolitan
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Epidemiologii de stat au spus că infecțiile par să fi avut loc prin contactul cu păsările de curte infectate.
CDC a declarat că trimite o echipă în Colorado pentru a sprijini o investigație și că riscul pentru publicul larg rămâne scăzut.

Infectările umane cu gripa aviară H5N1 sunt îngrijorătoare din cauza potențialului de a provoca boli severe și posibil de a provoca o pandemie dacă virusul s-ar modifica și ar dobândi capacitatea de a se răspândi cu ușurință de la o persoană la alta, a precizat CDC.

FOTO STB schimbă planul - Circulația unor vehicule rămâne pe actualele trasee, lucrările la magistrala M6 Metrou sunt amânate CITEȘTE ȘI FOTO STB schimbă planul - Circulația unor vehicule rămâne pe actualele trasee, lucrările la magistrala M6 Metrou sunt amânate

Cazurile fac parte dintr-un focar de anvergură de gripă aviară H5N1 care s-a răspândit la nivel global la păsările sălbatice, infectând păsările de curte și diverse specii de mamifere și provocând un focar la vacile de lapte din SUA.

„Nu există semne de creștere neașteptată a activității gripale altfel în Colorado sau în alte state afectate de focarele de gripă aviară H5 la vaci și păsări de curte”, a spus CDC.

FOTO Al doilea an consecutiv în care populația României a crescut – o premieră după 1989 CITEȘTE ȘI FOTO Al doilea an consecutiv în care populația României a crescut – o premieră după 1989

Testele preliminare efectuate de oficialii din Colorado au arătat că cei trei au fost infectați cu un nou tip de gripă și se presupune că au gripa aviară. Probele au fost trimise la CDC pentru teste de confirmare.

Dacă sunt pozitive, ar reprezenta al patrulea caz de gripă aviară în Colorado și al șaptelea caz de virus în SUA începând din martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gripa aviara
om