Suprapopulare în căminele studențești: Politehnica București și alte universități nu pot onora cererile

Suprapopulare în căminele studențești: Politehnica București și alte universități nu pot onora cererile
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Politehnica București, Universitatea de Vest din Timisoara ori Universitatea din Oradea au nevoie de finalizarea lucrărilor pentru cămine studențești, deoarece nu pot onora cererile de cazare pentru începerea anului universitar 2024-2025, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe agenda Guvernului. Bugetul Ministerului Educației va primi 40 milioane de lei din fondul de rezervă pentru a finaliza aceste lucrări precum și alte 30 de cămine studențești din țară.

Atragerea unui număr din ce în ce mai mare de studenți din țară, dar și din străinătate, prin promovarea intensă a programelor de studii asigurate, a generat o creștere spectaculoasă a solicitărilor de cazare, se menționează în nota de fundamentare, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un restaurant din Statele Unite dă în judecată un client pentru că a lăsat un bacșiș \ CITEȘTE ȘI FOTO Un restaurant din Statele Unite dă în judecată un client pentru că a lăsat un bacșiș "în stil Radio Erevan"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Datorită solicitărilor mari de cazare la începutul fiecărui an universitar făcute de studenții anului I, studenții cazați din ceilalți ani, studenții admiși prin diverse programe de învățământ (Erasmus+Erasmus Mundus etc.), se produce o suprapopulare a căminelor studențești.

În aceste condiții numărul de studenți cazați în cămin depășește numărul normat de cazare al căminelor.

Căminele actuale oferă în prezent condiții minime pentru studenți, mai ales în ceea ce privește spațiile de studiu. În prezent, lipsa spațiilor de cazare moderne oferite de universități conduce la necesitatea închirierii de locuințe de piață de către studenți și astfel costurile plătite de aceștia sunt foarte ridicate”, se arată în document.

Banii care se vor aloca pentru suplimentarea bugetului Ministerului Educației vor fi folosiți pentru servicii de cazare pentru studenți, în condiții moderne.

Ce mai aduce Brexit - Viză contra cost pentru britanicii care călătoresc în UE CITEȘTE ȘI Ce mai aduce Brexit - Viză contra cost pentru britanicii care călătoresc în UE

„În Programul de Investitii al Ministerului Educației, anexa la Legea bugetului de stat pe anul 2024, este cuprins un număr de 7 camine studentești aflate în diferite stadii de execuție și ale căror lucrări este necesar a se finaliza în perioada imediat următoare deoarece instituțiile respective nu pot onora cererile de cazare pentru începerea anului universitar 2024-2025.

Printre aceste instituții se regasesc Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica din București etc.”, se precizează în nota de fundamentare.

FOTO - ANPC, acțiune de amploare în parcuri. Închide locurile de joacă din toate parcurile sectorului 2 CITEȘTE ȘI FOTO - ANPC, acțiune de amploare în parcuri. Închide locurile de joacă din toate parcurile sectorului 2

În plus, Ministerul Educației are nevoie de bani și pentru a finaliza construirea a 30 de cămine pentru instituțiile de învățământ superior de stat, investiții derulate prin CNI. Banii trebuie alocați în regim de urgență pentru lucrările care nu au fost eligibile prin programul derulat de catre CNI, pentru ca instituțiile de învățământ superior să poată respecta termenele prevăzute în contractele de finanțare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
camine studentesti
locuri cazare