Doi din trei angajați din România își doresc să învețe o limbă străină pentru a se dezvolta pe plan profesional și percep participarea la cursuri ca pe un beneficiu din partea companiei ce vizează și dezvoltarea pe plan personal.
Învățarea unei limbi străine este necesară pentru activitatea profesională (consideră 66% dintre respondenți), un procent apropiat (65%) considerând și că dezvoltarea competențelor lingvistice are efecte pozitive și în viața personală, relevă un sondaj în domeniu.
Sondajul a fost efectuat în perioada aprilie-iunie pe un eșantion de 300 persoane.
CITEȘTE ȘI FOTO Tarom lansează o ofertă controversată, care generează proteste. Persoane acuză operatorul de gândire învechită și sexismCei mai mulți dintre angajați ar vrea să învețe limba germană sau engleza, urmate în topul preferințelor de limbi latine precum franceza, spaniola sau italiana.
În ceea ce privește disponibilitatea angajaților de a participa la cursuri, mai mult de jumătate dintre aceștia (53%) au indicat că ar putea merge la câte două sesiuni de studii în fiecare săptămână. O treime dintre angajați și-ar dori să meargă la un curs de limbă străină de trei ori pe săptămână, pentru un ritm rapid al studiului limbii țintă și rezultate vizibile după fiecare sesiune de curs.
Stilul de predare este esențial în motivația unui angajat de a nu absenta de la cursuri, susțin 70% dintre respondenții sondajului.