Schimbare pregătită în gestionarea câinilor fără stăpân: Eutanasierea va fi interzisă în cazul anumitor câini

Schimbare pregătită în gestionarea câinilor fără stăpân: Eutanasierea va fi interzisă în cazul anumitor câini
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 07:23

Câinii fără stăpân și sănătoși din adăposturile publice nu vor mai putea fi eutanasiați, această procedură urmând a fi permisă doar în cazul animalelor bolnave incurabil sau grav rănite, prevede un proiect legislativ analizat de Profit.ro. 

De ce este important: Câinii fără stăpân sunt cazați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare, timp în care pot fi revendicați sau adoptați. Conform legii în vigioare, câinii nerevendicați sau neadoptați vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, avându-se în vedere capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare.

Urmărește-ne și pe Google News
Unii pensionari vor putea obține gratuit adeverințele de muncă de la firmele care se ocupă de arhive. Reducere pentru o altă categorie CITEȘTE ȘI Unii pensionari vor putea obține gratuit adeverințele de muncă de la firmele care se ocupă de arhive. Reducere pentru o altă categorie
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Proiectul inițiat acum argumentează interzicerea eutanasierii prin redirecționarea fondurilor folosite în prezent pentru uciderea câinilor către programe de sterilizare, care constituie o măsură eficientă pe termen mediu și lung de reducere a numărului câinilor fară stăpân, garantând, în același timp, respectarea obligațiilor asumate de statul român prin Legea 60/2004, care transpune Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie.

Astfel, potrivit proiectului, câinii fără stăpân vor fi cazați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân până la revendicare sau adopție și nu pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare.

Cantitatea de țuică produsă anual în gospodăriile românilor și scutită de accize, majorată cu 100 litri. Argument: Limita actuală este ”mult prea mică” CITEȘTE ȘI Cantitatea de țuică produsă anual în gospodăriile românilor și scutită de accize, majorată cu 100 litri. Argument: Limita actuală este ”mult prea mică”

De asemenea, proiectul prevede că ”Eutanasia câinilor sănătoși este interzisă” și că ”Eutanasia este singura procedură admisă de suprimare a vieții animalelor bolnave incurabil sau grav ranite”.

Proiectul abrogă, totodată, prevederile care stipulează în prezent că pot fi eutanasiați câinii nerevendicați sau neadoptați.

viewscnt
Afla mai multe despre
câini fără stăpân
maidanezi
eutansiere
interzice
bolnav
sănătos
proiect