Românii vor putea sărbători "Ziua de Curățenie Națională". Când va fi și ce va presupune

Românii vor putea sărbători "Ziua de Curățenie Națională". Când va fi și ce va presupune
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 18:00

"Ziua de Curățenie Națională" va fi marcată în a treia zi de sâmbătă din luna septembrie a fiecărui an, au stabilit senatorii, care au adoptat, prin vot în plen, un proiect legislativ în acest sens. Inițiativa are drept scop accentuarea responsabilității sociale atât a cetățenilor, cât și a autorităților și companiilor, care astfel sunt încurajate sã devină mai atente în privința acțiunilor de curățenie cu impact pozitiv asupra mediului, a colectării separate, a reciclării și depozitării deșeurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cu prilejul Zilei de Curățenie Natională, Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile centrale și locale, precum și instituțiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora, respectiv persoane juridice ”pot organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care sã fie promovate bune practici în privința acțiunilor de curățare a mediului și a importanței păstrării unui mediu curat”, prevede proiectul adoptat de senatori.

DECIZIE Salariul minim european, reglementat în România. Procedura de calcul prevăzută în Codul Muncii pentru salariul minim va ține cont de ”nivelul orientativ” de 50% din salariul mediu CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariul minim european, reglementat în România. Procedura de calcul prevăzută în Codul Muncii pentru salariul minim va ține cont de ”nivelul orientativ” de 50% din salariul mediu

Aceste instituții vor putea aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulări în bune condiții a manifestărilor, respectiv în vederea acordării de sprijin material, financiar și logistic entităților care doresc să organizeze evenimente și acțiuni publice dedicate desfășurării unor activități de curățare  și protecție a mediului.

Conform unei alte prevederi din proiect, Societatea Românã de Televiziune și Societatea Românã de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni dedicate promovării acțiunilor de curățare și protecție a mediului.

Schema de subvenții pentru industria cinematografică, modificată de Guvern. Condiții de investiții minime pentru producții, noi termene pentru cererile de finanțare și alte documente CITEȘTE ȘI Schema de subvenții pentru industria cinematografică, modificată de Guvern. Condiții de investiții minime pentru producții, noi termene pentru cererile de finanțare și alte documente

”Prin participarea la activități de curățenie, cetățenii vor dezvolta un sentiment de proprietate și mândrie în comunitățile lor, favorizând legături sociale mai puternice și un angajament comun față de protecția mediului. (...) De asemenea, Ziua de Curățenie Națională oferă oportunitatea de a promova exercițiile fizice în aer liber ca parte a eforturilor de curățenie. Aceasta nu numai cã aduce beneficii sănătății și bunăstări personale, ci și creste conștientizarea despre importanta activității fizice regulate pentru spnătatea generală”, susțin inițiatorii.

Pentru a intra în vigiare, proiectul mai trebuie adoptat și de către deputați, iar apoi promulgat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ziua de curățenie națională
proiect
parlament
partide