Românii au fost și în 2023 europenii cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială

Românii au fost și în 2023 europenii cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Aproape o treime (32%) dintre români erau expuși anul trecut riscului de sărăcie și excluziune socială, aceasta fiind de departe cea mai mare pondere înregistrată în rândul țărilor membre ale Uniunii Europene în anul 2023, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit oficiului european de statistică, anul trecut 94,6 milioane de persoane din UE (echivalentul a 21% din populație) erau supuse riscului de sărăcie și excluziune socială, adică trăiau într-o gospodărie care se confrunta cu cel puțin una dintre cele trei situații: risc de sărăcie, deprivare materială și sociala severă și /sau trăiau într-o gospodărie cu intensitate foarte redusă a muncii, scrie Agerpres

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Energiei. Președintele ANRE: Avem nevoie de capacități de producție efective, nu doar pe hârtie CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Energiei. Președintele ANRE: Avem nevoie de capacități de producție efective, nu doar pe hârtie

Eurostat precizează că cifra a scăzut ușor comparativ cu 2022, când 95,3 milioane de persoane din UE (21,6% din populație) erau supuse riscului de sărăcie și excluziune socială.

În rândul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială se înregistra în România (32%), Bulgaria (30%), Spania ( 27%) și Grecia (26%). Pe de altă parte, cele mai mici ponderi se înregistrau în Cehia (12%), Slovenia (14%), Finlanda și Polonia (ambele 16%).

În cazul României, ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială a scăzut de la 34,4% în 2022, până la 32% în 2023.

La nivelul UE, riscul de sărăcie și excluziune socială era în 2023 mai mare pentru femei decât pentru bărbați (22,3% comparativ cu 20,3%). De asemenea, peste o cincime (22,4%) din populația UE care trăia într-o gospodărie cu copii dependenți era în risc de sărăcie și excluziune socială.

viewscnt
Afla mai multe despre
saracie
europa