Proprietarii restaurantelor și cafenelelor nu iau în calcul creșterea prețurilor din momentul deschiderii, spune Dragoș Petrescu, președintele HORA (asociația restaurantelor din România) și proprietarul City Grill, cel mai mare lanț de restaurante românești.
Miercuri, cum a anunțat Profit.ro, la Guvern a fost decis că restaurantele vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele acestora, apoi cu spațiul interior doar la jumătate din capacitate și, ulterior, în a treia etapă, cu întregul spațiu. Când anume vor fi deschise localurile va fi stabilit undeva la jumătatea lunii mai, patronatele cerând ca terasele să fie deschise măcar la 1 iunie.
CITEȘTE ȘI INTERVIU Bogdan Georgescu, despre premium în business"Considerăm că următorul an nu va fi unul de profit sau de recuperat pierderi, este unul de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină. Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, astfel că ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute", a spus Petrescu, la Digi 24.