Compania Națională Poșta Română a fost prejudiciată, succesiv, cu două milioane de euro, de doi directori, prin aceeași metodă: încheierea de contracte de asociere în participațiune, cu firme private, pentru a nu fi organizate licitații. Culmea, acestea nici măcar nu prestau serviciile, ci erau doar interpuse, între Poștă și o altă societate care a asigurat, în realitate, obligațiile contractuale.
Mai mult, prima dintre firme a obținut și despăgubiri de 4,5 milioane de euro în instanță, deoarece contractul i-a fost reziliat, pentru a fi încheiat unul identic, cu o altă firmă, controlată de apropiați ai lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, primarul din Piatra Neamț. Acesta și doi foști directori ai Poștei au fost trimiși în judecată de DNA, alături de mai mulți afaceriști.
Fostul director general al Poștei Române Dan Mihai Toader și adjunctul său, Florin Aurelian Ciobotaru, au fost trimiși în judecată de DNA, într-un nou dosar, alături de Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, fost vicepreședinte al PDL și mai mulți afaceriști.
Totul a început în 2006, când Poșta, reprezentată de Toader, a încheiat un contract de asociere în participațiune cu SC Super Total Services SRL, devenită ulterior Smart Telecom Solutions SRL, controlată de Emmanouil Sorillos.
Contractul avea ca obiect servicii de încasare electronică a facturilor și a fost executat, în realitate, de Payzone Romania SA. Societatea interpusă a încasat, astfel, un comision de 1,5 milioane de euro, în condițiile în care nu a făcut nimic și nu a fost organizată o licitație.
În 2009, odată cu numirea lui Florin Aurelian Ciobotaru în funcția de director adjunct al Poștei Române, contractul cu Smart Telecom Solutions a fost reziliat unilateral, în condiții netransparente și nelegale, astfel că firma a câștigat în instanță despăgubiri de 4,5 milioane de euro. Ciobotaru, impus de vicepreședintele PDL Gheorghe Ștefan (Pinalti) la conducerea Poștei, a încheiat un contract identic, cu un alt SRL interpus, Posh Telecom Solutions SRL, controlată de Marian Constantinof. Tot prin asociere în participațiune și fără organizarea unei licitații. Și de această dată serviciile au fost asigurate, în realitate, de compania Payzone. Firma interpusă a primit un comision de aproximativ 250.000 de euro.
O parte a banilor au ajuns la Gheorghe Ștefan, fie direct, fie prin asigurarea unor vacante, a unei deplasări a echipei de fotbal controlate de el sau drept sponsorizare la televiziunea fiilor săi.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului București.