Japonia a emis – pentru prima dată – un avertisment pentru un mega-cutremur

Japonia a emis – pentru prima dată – un avertisment pentru un mega-cutremur
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Japonia a emis – pentru prima dată – un avertisment cu privire la un risc crescut de producere a unui „cutremur major” în viitorul apropiat, transmite BBC.

VEZI AICI ȘI VIDEO Două cutremure puternice în largul Insulei japoneze Kyushu declanșează o alertă slabă de tsunami

Avertizarea le spune oamenilor să fie atenți, dar să nu evacueze. De asemenea, a fost subliniat faptul că avertismentul nu înseamnă că un cutremur mare este iminent, dar că probabilitatea este mai mare decât de obicei, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Stare de alertă pe piața de gaze naturale din Republica Moldova, la propunerea operatorului basarabean controlat de Transgaz din România, după asaltul Ucrainei în Rusia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Stare de alertă pe piața de gaze naturale din Republica Moldova, la propunerea operatorului basarabean controlat de Transgaz din România, după asaltul Ucrainei în Rusia
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Avertizarea a fost emisă la câteva ore după producerea unui cutremur cu magnitudinea de 7,1 în largul insulei sudice Kyushu, care nu ar fi provocat pagube majore.

Cu toate acestea, experții au fost puși în stare de alertă sporită din cauza locului epicentrului – la marginea Nankai Trough, o zonă de activitate seismică care se întinde de-a lungul coastei japoneze a Pacificului.

Limita plăcii se află între Golful Suruga din centrul Japoniei și Marea Hyuganada din Kyushu la sud.

Autoritățile pregătesc cardul de sănătate virtual, pentru a mai reduce din costuri. Când ar urma să fie gata și cum va funcționa CITEȘTE ȘI Autoritățile pregătesc cardul de sănătate virtual, pentru a mai reduce din costuri. Când ar urma să fie gata și cum va funcționa

Cutremurele anterioare din Nankai Trough s-au soldat cu mii de morți. Aceste mega cutremure au fost înregistrate o dată la fiecare 90-200 de ani, ultimul având loc în 1946.

Potrivit agenției Kyodo News, experții spun că există o șansă de 70% până la 80% ca un cutremur cu magnitudinea 8 sau 9 să se producă undeva de-a lungul jgheabului în următorii 30 de ani. În cel mai pesimist caz, estimările sugerează că peste 200.000 de persoane ar putea fi ucise în urma cutremurului și a potențialului tsunami ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
cutremur