Încep testele - Românii vor primi un prototip de Carte Electronică de Identitate. Unde vor fi emise prima dată

Încep testele - Românii vor primi un prototip de Carte Electronică de Identitate. Unde vor fi emise prima dată
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Ministerul de Interne anunță că se află în fază finală de dezvoltare a infrastructurii necesare emiterii unui nou prototip Carte Electronică de Identitate (C.E.I.), testele tehnice finale fiind programate în perioada 9-15 septembrie 2024.

În funcție de rezultatul acestora, se estimează posibilitatea elaborării unui calendar de extindere, etapizat, începând cu județul Cluj, urmând municipiul București, iar la finalul lunii octombrie, extinderea să fie realizată la nivelul fiecărui municipiu reședință de județ.

Urmărește-ne și pe Google News
Haos pe un aeroport din România: Bagajele turiștilor care au zburat spre Antalya au ajuns la Hurghada și invers CITEȘTE ȘI Haos pe un aeroport din România: Bagajele turiștilor care au zburat spre Antalya au ajuns la Hurghada și invers
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Emiterea noului prototip C.E.I. este esențială pentru a asigura cheltuirea bugetului de 150 de milioane de euro, fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fonduri care suportă costurile de emitere a 5 milioane de C.E.I.

Noua carte electronică de identitate (CEI) va înlocui treptat actualul buletin. Noul document va înlocui treptat, până în august 2031, actuala carte de identitate aflată în circuit din 1997, potrivit termenelor stabilite de Regulamentul (UE) 1157/2019, care a intrat în vigoare în data de 2 august 2021.

Un proiect pilot privind CEI a fost lansat la Cluj în data de 2 august 2021. Mai multe detalii AICI.

O nouă escrocherie ia amploare pe rețelele de socializare CITEȘTE ȘI O nouă escrocherie ia amploare pe rețelele de socializare

Noile cărți de identitate au dimensiunea unui card bancar și pe lângă informațiile care se află și pe actualele buletine vor avea și un cip pe care vor fi stocate două amprente digitale și o amprentă facială.

Românii vor putea alege și pentru buletine fără cip, tot de dimensiunea unui card bancar, însă nu le vor putea folosi și pentru a ieși din țară. Pentru a ieși din țară vor avea nevoie de un pașaport care va avea un cip.

Înființată în anul 2015, Advice Information Technology activează în domeniul "Alte activități de servicii privind tehnologia informației (cod CAEN 6209)" și a raportat în anul 2023 afaceri de 2,06 milioane de lei, de la 4,72 milioane de lei în 2022.

Asociatul unic al companiei este Aurelia Căpraru.

viewscnt
Afla mai multe despre
licitatie
imprimeria nationala
atribuire