Proiectele de modernizare a Centurii Sud București și de construcție a ringului II Centura Sud București, a autostrăzilor Sibiu - Pitești și Târgu Mureș - Târgu Neamț - Iași - Ungheni, precum și a drumului expres Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani vor fi gestionate de o nouă structură, Compania Națională de Investiții Rutiere, pe care Guvernul o va înființa prin reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).
Noua companie va avea un capital social inițial de 50 de milioane de lei, subscris și integral vărsat în numerar de stat în calitate de acționar unic, și va funcționa sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
Personalul noii companii va fi angajat numai prin concurs. Grila de salarizare va permite directorului general să aibă un salariu brut lunar de aproape 36.400 lei.
CITEȘTE ȘI România a cerut CE bani pentru 16 proiecte de autostrăzi, linii CFR și aeroporturi. Lista proiectelorGuvernul justifică înființarea unei companii distincte pentru gestionarea infrastructurii rutiere ca soluție de evitare a întârzierilor în derularea proiectelor finanțate din fonduri europene și a pierderii unor sume importante de bani din bugetul Uniunii Europene.