Germania. 3 persoane ucise și 4 rănite grav, în urma unui atac la un festival din Solinge

Germania. 3 persoane ucise și 4 rănite grav, în urma unui atac la un festival din Solinge

Foto: Solingen Tageblatt

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2024

Cel puțin trei persoane au fost ucise și patru sunt rănite grav, a declarat poliția germană, după un atac la un festival din orașul Solingen, în vestul țării, care a avut loc vineri seară, relatează The Guardian.

Poliția a spus că se crede că arma ar fi un cuțit, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Nimeni nu a fost arestat, iar poliția a spus că a desfășurat un „contingent mare”, inclusiv un elicopter, pentru a-l căuta pe agresorul care a fugit de la fața locului. Poliția a refuzat să discute despre un posibil motiv sau să speculeze cu privire la identitatea suspectului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a afirmat că speră că „echipele de salvare pot salva răniții care sunt încă în viață și că poliția poate prinde făptuitorul laș și patetic”.

Casa Verde Fotovoltaice se schimbă: Crește finanțarea, devine obligatorie instalarea bateriilor de stocare CITEȘTE ȘI Casa Verde Fotovoltaice se schimbă: Crește finanțarea, devine obligatorie instalarea bateriilor de stocare

Premierul regional Hendrik Wüst, care a sosit la fața locului sâmbătă noaptea, a postat pe X un mesaj potrivit căruia „Toată Renania de Nord-Westfalia este alături de oamenii din Solingen, mai ales cu victimele și familiile lor”xprimând „mulțumiri imense”. numeroșilor salvatori și poliției, care se luptă în aceste minute pentru viața oamenilor”.

Atacul a avut loc la un eveniment care marchează cea de-a 650-a aniversare a orașului și considerat un festival al diversității care a început vineri și trebuia să dureze până duminică. Au participat aproximativ 10.000 de oameni, mulți adunându-se în jurul unei scene cu muzică live în piața Fronhof din centrul orașului.

Se crede că cei mai mulți dintre răniți au fost atacați direct în fața scenei, a raportat cotidianul Bild, adăugând că bărbatul părea să țintească gâtul victimelor sale.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că serviciile de urgență au primit mai multe apeluri în jurul orei 21.30, martorii raportând că „o persoană necunoscută înarmată cu un cuțit a rănit mai multe persoane la întâmplare”.

„Mulți martori sunt în stare de șoc și primesc îngrijiri și dau declarații”, a spus el. „Sperăm să primim informații despre atacator, în special despre aspectul lui, astfel încât să putem face căutarea mai țintită”, a declarat el.

El a spus că informațiile deținute până acum sunt „foarte incosistente”.

Ziarul local Solinger Tageblatt a relatat că autoritățile au cerut oamenilor să părăsească centrul orașului Solingen și că unul dintre organizatorii festivalului, Philipp Müller, a declarat pe o scenă că echipele de urgență luptă pentru viața a nouă persoane.

Canalul de știri NTV a difuzat un videoclip cu Müller rugând mulțimeasă nu intre în panică și să aibă grijă să părăsească incinta, deoarece atacatorul era încă în libertate.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac
gerania
festival
cuțit