Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, a fost reținută de procurori în dosarul dezinfectanților

Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, a fost reținută de procurori în dosarul dezinfectanților
scris 27 mai 2016

Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, a fost reținută, vineri seara, de procurorii Parchetului instanței supreme, în dosarul dezinfectanților, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii i-au adus la cunoștință lui Flori Dinu că are calitatea de suspect în dosarul dezinfectanților diluați din spitale și au emis pe numele ei ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Urmărește-ne și pe Google News

Flori Dinu va fi dusă în Arestul Poliției Capitalei, urmând ca sâmbătă procurorii să ceară instanței arestarea ei preventivă pentru 30 de zile.

Directorul firmei Hexi Pharma a fost ridicată de polițiști de la locuința sa și dusă cu mandat la Parchetul instanței supreme, după ce a fost citată de procurori, dar nu s-a prezentat.

Percheziții la brokeri neautorizați care acționau pe platforme online fictive CITEȘTE ȘI Percheziții la brokeri neautorizați care acționau pe platforme online fictive

Anchetatorii au făcut percheziții, joi, la sediul din Capitală al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente și medii de stocare a datelor.

Perchezițiile au fost făcute după ce fosta soție a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat că în calculatorul lui Condrea erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate.

“În calculatorul din Goga, pe care am apucat să-l percheziționez cinci minute până să mă ia la bătaie angajații domnului Condrea, era în calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el și la Dinu Flori. Nominal și nu numai nominal. Erau niște liste pe partide. Adică fiecare director de spital aparținea de PSD, de PNL, și cu sume. Eu dețin backup-uri până la 2008, decembrie. Am intrat atunci în apartament, cu riscul să mă împuște pentru că știam că are pistol și am făcut ultimul set de backup-uri”, a spus fosta soție a lui Condrea.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu mașina într-un copac, pe un drum județean, între localitățile Corbeanca și Buftea. Investigația privind decesul lui Condrea este făcută de aceiași procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanților Hexi Pharma.

Procurorul general al PICCJ declara, la începutul săptămânii, că după stabilirea prejudiciului în dosarul dezinfectanților, Dan Condrea urma să fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoștință că este învinuit pentru înșelaciune în formă agravantă.

Antifrauda verifică magazinele online CITEȘTE ȘI Antifrauda verifică magazinele online

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a început urmărirea penală față de compania Hexi Pharma pentru infracțiunea de "participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Referitor la prejudiciul stabilit de anchetatori, Flori Dinu a arătat că nu știe precis cum s-a estimat suma, dar că ”aceasta coincide cu cifra de afaceri pe ultimii doi ani”.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acționar în România la cel puțin șase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depășit 30 milioane de lei în 2014. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hexi
directoare
retinuta