Primarii de sector din București vor identifica în termen de 10 zile terenurile necesare construirii a 13 subunități noi de pompieri în Capitală, iar primăria generală va aloca circa 4 milioane de euro la viitoarea rectificare a bugetului municipal pentru finanțarea construirii acestora. Asta s-a convenit la o întâlnire desfășurată marți la PMB, la care au participat primarul general Gabriela Firea, secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU și ISU București Ilfov și cei șase primari de sector din Capitală.
"O altă problemă semnalată de reprezentanții ISU se referă la accesul îngreunat al echipelor de intervenție în unele cartiere noi, unde străzile sunt foarte înguste sau blocate de mașini parcate neregulamentar, în acest sens primarii de sector subliniind că este necesară o inițiativă legislativă care să permită ridicarea masinilor care blochează accesul mașinilor ISU", se arată într-un comunicat al PMB.
Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii s-a vorbit despre necesitatea înființării de noi subunități pentru pompieri în Capitală, pentru o distribuție lărgită și rapidă a forțelor de intervenție în toate sectoarele din București.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Secretarul de Stat Raed Arafat a subliniat faptul că, din anul 1989, nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri, fapt care afectează semnificativ timpii de intervenție în caz de urgență. Raed Arafat a mai arătat că în Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de intervenție, în vreme ce Bucureștiul are doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezintă un număr redus raportat la densitatea populației și la suprafața teritoriului", se mai spune în comunicat.
Concluzia a fost că este "imperios necesară" construirea a 13 puncte noi pentru pompierii din București, menționează sursa citată. Potrivit ISU, în sectorul 1 există patru subunități de pompieri și mai este nevoie de încă trei, în sectorul 2 există trei și mai sunt necesare încă două, în sectorul 3 există patru și mai este nevoie de încă unul, în sectorul 4 există o singură subunitate și mai sunt necesare încă doua, în sectorul 5 există patru și mai sunt necesare două, iar în sectorul 6 sunt trei astfel de puncte și mai sunt necesare alte trei.
Astfel, în cadrul întrevederii s-a stabilit ca, în maxim zece zile, primarii de sector să identifice suprafețele de teren necesare pentru construcția celor 13 subunități, în suprafață de maxim 150-200 mp, urmând ca Primăria Capitalei să supuna aprobării Consiliului General un proiect de hotărâre prin care aceste terenuri să poata fi exploatate de ISU București.
"Primarul general a dat asigurări că, la rectificarea bugetară, vor fi cuprinse sumele necesare (aproximativ 4 milioane de euro) pentru construirea acestor subunități, având în vedere că, în conformitate cu legislația de specialitate, administrațiile locale sunt obligate să sprijine forțele de intervenție din cadrul comunităților", se precizează în comunicatul PMB.