O familie va primi din partea statului, la nașterea celui de-al 3-lea copil, o sumă totală de 15.000 de lei, ca "primă pentru recunoașterea contribuției adusă națiunii", iar tinerii vor primi la căsătorie aceiași bani, ca "primă pentru recunoașterea contribuției adusă societății". Tinerii vor restitui însă banii dacă divorțează în primii 5 ani.
Sistemul va fi aplicat dacă un proiect inițiat în Parlament pe această temă va fi aprobat.
Banii vor fi dați și retroactiv, mai exact familiilor în care un al 3-lea copil s-a născut în ultimii 5 ani de la data la care proiectul va intra în vigoare, precum și tinerilor care s-au căsătorit în ultimii 5 ani de la această dată având, la acel moment, fiecare, vârsta de până la 35 de ani.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, trebuie aprobat de ambele Camere ale Parlamentului și promulgat de președinte.
Din 2006 și până în 2010, statul acorda pentru prima căsătorie 200 de euro, plată care a fost însă anulată în 2010, odată cu venirea crizei financiare.
Proiectul mai prevede că o familie numeroasă, cu cel puțin 3 copii, va primi o alocație suplimentară lunară în cuantum de 50% din salariul minim brut pe economie, dacă acești copii au vârsta sub 18 ani (toți sau cel puțin 3), sunt înscriși la școală, stau împreună cu ambii părinți și măcar un părinte are un venit pentru care achită contribuții la buget.