Epidemiologi britanici: Imunitatea pentru coronavirus ar putea să nu dureze prea mult

Epidemiologi britanici: Imunitatea pentru coronavirus ar putea să nu dureze prea mult
scris 20 mai 2020

Există indicii potrivit cărora copiii nu ar răspândi noul coronavirus la fel de mult ca adulții, au declarat marți doi epidemiologi reputați, care au avertizat în schimb că vestea rea este că imunitatea dobândită s-ar putea să nu dureze prea mult, transmite Reuters.

În timp ce Europa și Statele Unite au început să revină la muncă după restricțiile impuse pentru a limita răspândirea COVID-19, boala provocată de noul virus, liderii mondiali încearcă să stabilească când pot reveni la studii elevii și studenții, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Legea PSD, declarată neconstituțională, prin care închisoarea pentru evaziune fiscală este evitată la achitarea prejudiciului - la un singur pas de o nouă adoptare CITEȘTE ȘI Legea PSD, declarată neconstituțională, prin care închisoarea pentru evaziune fiscală este evitată la achitarea prejudiciului - la un singur pas de o nouă adoptare

Dr Rosalind Eggo, specializată în modelarea evoluției bolilor infecțioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a spus că are unele indicii rezultate din cercetări potrivit cărora copiii s-ar putea să nu răspândească noul coronavirus în aceeași măsură ca adulții.

”Există indicii că copiii sunt mai puțin infecțioși, dar nu este sigur”, a spus Eggo, care face parte dintr-o comisie care oferă consultanță guvernului britanic în legătură cu transmiterea COVID-19 între copii și în școli. Ea a făcut afirmația în comisia pentru știință a Camerei Lorzilor.

Eggo a spus că pentru copiii care nu au simptome de infecție este foarte dificil de spus cât sunt de contagioși. Ea a adăugat că există ceva dovezi că ar fi o probabilitate redusă ca aceștia să transmită infecția.

”Avem nevoie de mai multe studii pentru a stabili acest lucru, pentru că este atât de important”, a subliniat Eggo.

Cercetările efectuate au arătat că există un nivel mult mai scăzut de infecții simptomatice în rândul persoanelor cu vârste de sub 20 de ani, poate până la 20% dintre infecții au simtome clinice.

”Considerăm că probabilitatea de infectare a copiilor este mult mai mică, dar nu este sigur. Suntem foarte siguri că probabilitatea unor forme grave de îmbolnăvire la copii este redusă”, a afirmat cercetătoarea.

John Edmunds, membru al Scientific Advisory Group for Emergencies – SAGE (Grupul de Consultanță Științifică pentru Urgențe) a declarat în aceeași comisie că este uimitor că copiii nu par să joace un rol prea mare în răspândirea noului coronavirus.

”Este neobișnuit cum copiii nu par să joace un rol în transmiterea bolii, pentru că în cazul majorității virusurilor respiratorii și al bacteriilor au un rol central, dar se pare că așa este”, a spus Edmunds, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

“Există o singură epidemie dovedită asociată unei școli, ceea ce este uimitor; te-ai aștepta în mod normal ca majoritatea epidemiilor să fie asociate școlilor, dar în datele globale există doar un singur studiu documentat”, a afirmat Edmunds, citând un studiu efectuat la o școală secundară franceză. ”Este remarcabil”, a adăugat el.

Cercetătorul a spus că, la nivel general, dovezile de transmitere a virusului de la persoane asimptomatice, care ar putea fi de circa 30%-40% dintre adulți, nu sunt clare.

El a adăugat că există și posibile vești rele – că imunitarea oamenilor la noul coronavirus s-ar putea să nu dureze prea mult.

”Reacția anticorpilor scade în timp la supraviețuitorii SARS, așa că peste câțova ani anticorpii lor au scăzut semnificativ”, a spus Edmunds, referindu-se la Sindromul Respirator Sever Acut, care este la rândul lui provocat de un tip de coronavirus.

”Putem vedea și la alte coronavirusuri, cele care provoacă tuse și răceli, că oamenii nu au o imunitate de lungă durată la multe dintre aceste virusuri, ceea ce face să se infecteze din nou”, a explicat Edmunds.

viewscnt
Afla mai multe despre
imunizare
coronavirus