DECIZIE Termenul de utilizare a primei de carieră didactică a fost prelungit

DECIZIE Termenul de utilizare a primei de carieră didactică a fost prelungit
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Primă de carieră didactică de 1.500 de lei, acordată în octombrie 2023, va putea fi utilizată până în luna octombrie, inclusiv, conform unei ordonanțe adoptată de către Guvern. Același termen va fi valabil pentru utilizarea primei de carieră profesională.

De ce este important:  Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net și este venit neimpozabil, fiind acordată cadrelor didactice pe suport electronic și pentru participare la cursuri de pregătire profesională, cumpărarea de  echipamente IT și altor echipamente didactice de tehnologia informației, cărților de specialitate, inclusiv pentru acoperirea unor nevoi personale.

Urmărește-ne și pe Google News

Legislația a prevăzut până acum că prima de carieră didactică, acordată în octombrie 2023, va putea fi utilizată ”în anul școlar 2023 -2024”, iar beneficiarii cardurilor de primă didactică au fost atenționați de emitenți acestor suporturi că pot utiliza sumele până la finele lunii august.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
LEGE Dobânzile la creditele acordate de IFN vor fi plafonate. Noi limitări la recuperarea de creanțe CITEȘTE ȘI LEGE Dobânzile la creditele acordate de IFN vor fi plafonate. Noi limitări la recuperarea de creanțe

Acum, ordonanța adoptată de către Guvern prevede că prima de carieră didactică, acordată în luna octombrie 2023, va putea fi utilizată ”până în luna octombrie 2024 inclusiv”.

Același termen va fi valabil și în privința bonusului acordat personalului nedidactic, denumit primă de carieră profesională și acordat în limita unui plafon anual de 500 lei/an școlar.

EXCLUSIV Creșterea masivă a impozitelor pe apartamente și case în unele orașe și scăderea în alte localități - amânate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Creșterea masivă a impozitelor pe apartamente și case în unele orașe și scăderea în alte localități - amânate

Prima de carieră didactică se acordă, conform legislației în vigoare, până în anul școlar/universitar 2026/2027 pentru a susține cariera didactică a personalului didactic din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar de stat în conformitate cu obiectivele Programului Educație și Ocupare 2021-2027 și în limita fondurilor disponibile existente cu această destinație.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima
carieră
didactic
utilizare
card
august
octombrie
termen